LG показа първата в света технология за превключване от телефонен към видео разговор в рамките на едно обаждане

Дата: 29 Февруари 2012г.

Барселона, 29.02.2012 г. – По време на Световния мобилен конгрес 2012 в Барселона LG осъществи преминаване от телефонен към видео разговор в HD по LTE мрежа в рамките на едно обаждане. Функцията е базирана на собствена технология на компанията и позволява на потребителите лесно да променят начина на общуване докато тече телефонното обаждане (от само звук към видео и звук).

Така те могат да избират между звук или видео във висока резолюция, без да правят второ позвъняване. По време на конгреса LG също така показа услуга за споделяне и записване на видео съдържание в реално време по LTE мрежа.

Технологията за преминаване от телефонен към видео разговор отговаря на стандарта за услуги за видео разговори, част от подсистемата за пренос на мултимедия по IP протокол (IMS). Този стандарт е приет от международната браншова организация GSMA и има за цел да управлява доставянето на услуги за пренос на видео и аудио съдържание по LTE мрежите. LG ще пусне на пазара LTE съвместими смартфони, които предлагат услуга за видео разговор по-късно тази година.

LG ще продължи да развива LTE технологията, като разработва иновативни решения, които носят практическа стойност на потребителите”, каза д-р Йонг-Сеок Парк, президент и изпълнителен директор на LG Electronics Mobile Communications Company. „LTE секторът тепърва ще се развива и нашата технология за преминаване от телефонен към видео разговор има много добри шансове да намери широко приложение в индустрията”.

По време на миналогодишното издание на конгреса LG направи успешна демонстрация на своята Voice over LTE (VoLTE) технология и видео разговори. Преди пускането на LTE технологията, видео разговорите чрез смартфон във висока резолюция не бяха възможни. Причината за това беше, че наличните 3G мрежи за пренос на данни нямаха нужния капацитет, за да осигурят достатъчно бърза скорост за безпроблемния трансфер на толкова голям обем данни.

Повече актуална информация за решенията на LG Electronics, представени по време на конгреса можете да намерите на LGnewsroom.com/MWC2012.

За LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. С продажби на стойност 54,3 трилиона корейски вона (49 милиарда щатски долара) през 2011 година, LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance и Air Conditioning and Energy Solutions. LG е един от водещите производители в световен мащаб на телевизори с плосък панел, мобилни устройства, климатици, перални машини и хладилници. Повече информация можете да намерите на www.LGnewsroom.com.

За LG Electronics Mobile Communications Company
LG Electronics Mobile Communications Company е водеща световна компания в сферата на мобилните комуникации и информационните технологии. Със своите авангардни технологии и иновативни възможности за дизайн, LG създава мобилни телефони, които осигуряват оптимално мобилно изживяване на потребителите по целия свят. LG се стреми да развива технологии позволяващи конвергенция с други продукти и мобилни компютърни устройства, като същевременно продължава да има водеща роля в областта на мобилните комуникации, отличаващи се със стилен дизайн и смарт технология. Повече информация можете да намерите на www.LG.com.

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.