LG представи облачна услуга, която дава достъп до мултимедийно съдържание в реално време от три типа устройства

Дата: 03 Май 2012г.

София, 03.05.12 – Тази седмица LG Electronics анонсира бета версията на услугата LG Cloud, която осигурява безжична свързаност и достъп в реално време до дигитално съдържание от различни електронни носители. Въпреки, че думата „облачен” е сред най-актуалните термини в индустрията на информационните технологии, компанията осигурява на своите клиенти уникална добавена стойност. LG Cloud е първата услуга, която позволява на потребителите да управляват и да се наслаждават на всякаквъв вид съдържание на „три екрана”, в това число Android смартфони, персонални компютри и Smart телевизори (включително, но не само CINEMA 3D модели), без да се нуждаят от отделен цифров приемник (set-top box).

За да използват услугата, потребителите трябва да свалят приложението LG Cloud съответно от онлайн магазините Google Play или LG SmartWorld за смартфоните с Android, от LG SmartWold за телевизорите LG Smart TV и от сайта www.lgecloud.com/en/ за настолни и преносими компютри. Облачната услуга на LG извършва автоматично необходимата синхронизация между съдържанието на смартфона, облачния сървър, компютъра и телевизора.

Прехвърлянето на снимки и видео клипове, заснети със смартфон, към компютър или телевизор, се извършва почти мигновено. Снимки, коригирани на компютър, могат да се разглеждат на екрана на смартфон, само няколко секунди след като са качени с помощта на услугата LG Cloud. За разлика от други облачни услуги, в случая е необходимо съвсем кратко време, докато съдържанието може да се възпроизведе на телевизор, компютър или смартфон, без да е необходимо първо да бъде сваляно на съответното устройство.

Това, което отличава облачната услуга на LG е технологията Real-time Streaming Transcoding. С нея конвертирането на съдържанието се осъществява в реално време на сървъра, вместо на устройството. Така потребителите няма нужда да инсталират кодеци или приложения за конвертиране – процесът се извършва безжично и без намеса от страна на потребителите. LG Cloud е единствената по рода си услуга, която осигурява това преимущество.

Услугата на LG работи без проблем и с 3D съдържание. Забавни снимки от ваканцията, направени с 3D смартфон на LG, могат без проблем да бъдат „пренесени” с помощта на LG Cloud чрез 3G или безжична мрежа. Така вкъщи на големия екран на LG CINEMA 3D Smart телевизора цялото семейство може да се наслаждава на красивите летни спомени в 3D формат.

За да усъвършенства облачните услуги, така че да осигури оптимална конвергенция на технологиите, LG създаде ново подразделение, наречено Smart Business Center, което ще се фокусира върху разработването на съдържание и услуги. Хавис Куон, президент и изпълнителен директор на LG Home Entertainment Company е начело на новата структура.

“Днес повечето компании се отнасят към облака като към устройство за съхранение или, както е в случая с YouTube и Flickr, като пространство за един-единствен вид съдържание”, коментира г-н Куон. „LG от своя страна произвежда устройства, на които милиони потребителите гледат съдържание, така че сме в състояние да наложим нов стандарт, гарантиращ по-голямо удобство, като създадем собствена облачна услуга. Бъдещите потребители със сигурност няма да се задоволят с условия, при които трябва да използват един облак за музика, друг за видео съдържание, трети за снимки и още един допълнителен, където да държат документите, които използват в работата си. Нашето решение е адресирано именно към това предизвикателство и в крайна сметка целта му е да внесе допълнително удобство в ежедневието на клиентите ни”.

LG Cloud ще се предлага както в платен вариант, така и безплатно. Обемът на наличното пространство за съхранение ще варира спрямо различните пазари и ще се обявява допълнително при анонсирането на услугата в конкретната страна.

 

Още новини

RSS виж всички

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".