LUXOFT привлича IT виртуози или как се композира софтуер в LUXOFT

Дата: 07 Април 2014г.

Luxoft България беше представена от Диана Минкова, ръководител „Подбор” и Илияна Геошева „Маркетинг мениджър” по време на MobCon BG – конференцията, организирана в отговор на огромния интерес сред професионалните среди към програмирането за мобилни устройства и мобилните технологии. Представителите на Luxoft говориха пред 400 –те делегати за развитието на компанията в глобален мащаб, сферите, в които тя е специализирана, услугите, които предоставя и предизвикателствата, пред които е изправена на българския пазар. 

Основаният през февруари офис в гр. София вече наброява 20 души, като се планира бързо разрастване и интегриране в световната мрежа на компанията. Потвърдена бе готовността да бъдат привличани по 200 специалисти през всяка от първите две години след старта на българското звено. В глобален мащаб за Luxoft работят над 7,500 специалисти в 20 офиса в 12 страни по света – от Сиатъл и Ню Йорк (САЩ), през централата в Цуг (Швейцария), до развойния център в Хо Ши Мин (Виетнам).


Илияна Геошева, Маркетинг мениджър
Диана Минкова и Илияна Геошева илюстрираха с примери как разработчиците на Luxoft имат възможността да работят по ключови ИТ проекти на компании от класацията Fortune 500, водещи в сектори като финанси, енергетика, ИТ технологии, телекомуникация, авиация и автомобилна промишленост.
В конференцията MobCon BG участваха над 400 ИТ специалисти, като всеки от тях имаше възможността през целия конферентен ден да се срещне с екипа на Luxoft в България.Те посрещаха гостите на свой собствен щанд и запознаваха отблизо всички желаещи с дейностите, целите и най-добрите практики на компанията. На щанда на Luxoft посетителите имаха възможността да композират собствена музика с помощта на иновативно устройство.

Щандът на Luxoft на MobCon BG 2014

MobCon BG събра в София лектори от водещи световни компании с ИТ специалисти от България с интерес към мобилните технологии. Бяха проведени 20 сесии в 5 паралелни потока: Monetization, Enterprise, Technology, Development и User Experience. Luxoft предостави и награда за томболата, в която се включиха над 300 посетители на конференцията.
Видео за участието на Luxoft на MobCon BG ще бъде качено в канала на компанията в YouTube през следващите дни.

 
За още снимки от конференцията: https://www.facebook.com/LuxoftBulgaria

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

PR Point

PR Point

Адрес:
гр. София, ул. Любен Каравелов 45, ет.3, ап.7
Телефони:
(+3592) 943 87 04