Luxoft и QNX започват съвместна разработка на усъвършенствани системи за подпомагане на водачите

Дата: 11 Януари 2016г.

Luxoft ще използва своя опит в моделирането на пътната обстановка, основано на алгоритми за проследяване на обекти като превозни средства, пешеходци, фасади на сгради, както и на пътните знаци, с помощта на които данните за пресъздаваната детайлна картина на пътя ще може да се интегрира в работата на платформата QNX® OS на QNX. При тази технология Luxoft ще използва своята софтуерна платформа CVNAR™, която включва решения за добавена реалност, включително навигиране, проследяване на точки на интерес (POIs) и задаване на упътвания към крайната дестинация.
"QNX е водещ доставчик на интегрирани информационни и развлекателни решения, вградени в повече от 60 милиона превозни средства до момента." - каза Георг Дол, управляващ директор на Luxoft Automotive. "Ентусиазирани сме, че ще работим заедно с QNX по създаването на нови ADAS технологии за клиентите ни сред глобалните автопроизводители и основните доставчици на автокомпоненти, които все повече търсят решения, допринасящи за автономното шофиране. В Luxoft имаме солиден опит в технологиите за компютърна визуализация и добавена реалност, които не само ще дадат възможност за създаване на следващото поколение проектори на информация върху предното стъкло, но и ще станат важна част от автономността на превозното средство. Тези проектори, съчетани с високонадеждната операционна система на QNX, ще разширят значително възможностите на нашите клиенти от автомобилния сектор за практическо приложение на системите за подпомагане на водачите от ново поколение."
"Luxoft притежава широк набор от технологии в услуга на производителите на автомобили, които включват както конкретни приложения на системите за подпомагане на водачите от най-ново поколение, така и цялостни интегрирани решения." - заяви Андрю Поляк, Глобален директор Бизнес развитие в QNX Software Systems. "Съвместната ни работа ще издигне на ново ниво практическите приложения на нашата технология QNX OS, която е с доказана надеждност и множество сертификати за безопасност - ключово изискване към ADAS системите поради по-високите нива на автоматизация на тяхната работа."
Софтуерната платформа CVNARTM за компютърно зрение и добавена реалност на Luxoft обединява уникален набор от функции и възможности и може да се използва по два начина. Тя може да се адаптира към изискванията на конкретен автопроизводител и да се инсталира на използваните от него компоненти от електронното управление на автомобила. Налична е и като решение, независещо от хардуера, което използва процесора и графичната карта в автомобила. Платформата CVNARTM може лесно да бъде интегрирана с проекторите за предното стъкло (heads-up) и LCD-дисплеите, както и с „умните очила”, които предлагат аналогични функции. Чрез използването на алгоритми за проследяване движенията на очите, както и на данните от сензорите на автомобила, разширената навигация задава напътствия, предупреждава за препятствия, указва посоката към избраната дестинация, както и много други.
QNX Software Systems предлага обширно портфолио от развлекателно-информационни, телематични и акустични решения за автомобила, както и такива, свързани с неговата безопасност. Те се използват в над 60 милиона автомобила по цял свят. Над 40 автомобилни производители прилагат софтуер на QNX, включително QNX Neutrino® OS, QNX OS за безопасност (съответстващо на ISO 26262, до ниво на безопасност D), платформата QNX CAR™ за информация и развлечения в автомобила, акустичния междинен интеграционен софтуер QNX, обслужващ озвучаването на тонколони и слушалки, на системите „свободни ръце”, както и на разширените системи за информиране на водача и модулите за свързаност.

Още новини

RSS виж всички

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

PR Point

PR Point

Адрес:
гр. София, ул. Любен Каравелов 45, ет.3, ап.7
Телефони:
(+3592) 943 87 04