Luxoft представя следващото поколение видео кодек VP9 за 4K / UltraHD

Дата: 24 Септември 2014г.

24 септември 2014 г. – Luxoft Холдинг, водещ доставчик на услуги в разработката на софтуер и иновативни IT решения за клиенти в различни сектори, представя своя пакет за разработчици Professional VP9 Codec SDK (Software Development Kit) - търговска версия на сегашния кодек VP9 на Google. Основна функция на кодека е кодиране и декодиране на цифров видео поток (video streaming).
Новият SDK от Luxoft значително подобрява съотношението между производителност и качество на Google кодека, като увеличава производителността при кодиране. Иновативният кодек е предназначен да помогне на доставчици на видео съдържание, cloud сървъри и компании предлагащи live-streaming, да постигнат по-ефективно кодиране и разпространение на real-time 4K / UltraHD видео стрийминг.
Кодекът е предназначен да работи с архитектури с графични ускорители, базирани на графични процесори - Graphics Processing Unit (GPU), което осигурява до 20 пъти по-висока скорост на обработка в сравнение с продуктите на пазара в момента, като също така намалява консумацията на енергия. Графичните процесори се използват във вградени системи, мобилни телефони и в други персонални или търговски устройства, за да ускорят обработката на видео потока.
В резултат от използването на стандарта OpenCL™ на Кронос Груп (Khronos Group), версията на Luxoft предлага и значително предимство при времето за разработката на готови продукти и решения (time-to-market) за днешните хардуерни архитектури като Central Processing Units, Graphics Processing Units и хетерогенни изчислителни системи. Този SDK е много подходящ за приложения използващи cloud кодиране и предаване на живо (live-streaming). VP9 4K SDK е готов до ниво бета-версия.
„Днес обявяваме разширяването на линията вградени медийни продукти на Luxoft, чрез представянето на международния пазар на нова високопроизводителна реализация на технологията VP9.", заяви Майкъл Минкевич, вицепрезидент „Технологични услуги” в Luxoft. „Пазарът на видео съдържание очаква следващото поколение висококачествени софтуерни кодеци и ние от Luxoft сме горди да отговорим на това предизвикателство чрез разработката на нашия VP9 4K на индустриално ниво".
За да научите повече за нашия VP9 кодек, моля, посетете сайта ни. Ако желаете да направите заявка за бета-версия на VP9 Codec SDK, моля, свържете се с нас на имейл: VP9@luxoft.com .

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

PR Point

PR Point

Адрес:
гр. София, ул. Любен Каравелов 45, ет.3, ап.7
Телефони:
(+3592) 943 87 04