Luxoft придоби Radius Inc. - следващо поколение технологичен провайдър, разработващ интелигентни системи от типа „интернет на нещата” (Internet of Things)

Дата: 08 Октомври 2014г.

08 октомври 2014 г. – Luxoft Холдинг, водещ доставчик на услуги в областта на разработката на софтуер и иновативни IT решения за клиенти в различни сектори, придоби американската технологична компания Radius Inc, разработваща интелигентни системи от типа Internet of Things (IoT) – свързващи обекти от реалния свят с виртуални обекти. Radius разработва персонализирани решения за анализ на данни, получени чрез мобилни, cloud и други приложни програмни интерфейси (API). Сред клиентите на Radius са фирми, включени в престижната класация Fortune 500. Те помагат на своите клиенти да събират данни, идващи от различни устройства, да ги управляват и анализират.

По-рано тази година Luxoft откри свой Center of Excellence, фокусиран върху разработването на системи от типа IoT. Според последните изследвания на International Data Corporation (IDC), търсенето на този род системи на световните пазари ще се увеличи от USD 1,900 милиарда през 2013 г. до USD 7,100 милиарда през 2020 г. Голяма част промяната на пазара се дължи на нарастването на броя на интелигентните устройства. Според Luxoft, компаниите имат нужда от нови решения за анализиране на големи обеми от данни, генерирани от няколко устройства, като се свързват едно с друго чрез безжична връзка в IoT системи.

"Според нас придобиването на Radius е инструмент за по-нататъшно обособяване и развитие на нашата компания като водещ доставчик на комплексни услуги и решения", заяви главният изпълнителен директор и президент на Luxoft Дмитрий Лошчинин. "IoT е съвсем нова концепция и ние вярваме, че има огромен потенциал както за големите, така и за малките компании по целия свят. Radius е бързо развиваща се компания, с модерни инженерни постижения и впечатляващи клиенти от списъка Fortune 500, което я прави отличен избор за Luxoft. Развълнувани сме, че благодарение на това придобиване можем да разширим набора от cross-vertical и end-to-end инструменти, които предлагаме на нашите клиенти в световен мащаб. "

Като съвсем нова концепция, IoT изправя пазара пред нови предизвикателства, но и дава нови възможности. Internet of Things е на път да промени всичко - в свое неотдавнашно съобщение за медиите от IDC посочват, че търговците и компаниите вече изпитват затруднения поради липсата на стандарти, мащабност и добра екосистема на приложенията. Междувременно крайните клиенти все още не са наясно с възможностите на IoT системите. Luxoft е в позиция да започне да образова клиентите си за тези възможностите и да помогне в преодоляването на тези затруднения.

Майкъл Минкевич, вицепрезидент на Technology Services в Luxoft и ръководител на Менло Парк в Калифорния, добави: "Доста стряскащо е да се мисли какво изобилие от ценна информация все още е затворена в рамките на свързани уреди, промишлени сензори и други интелигентни устройства. Уверени сме, че ефективното прилагане на IoT analytics към оперативни, промишлени и дори финансови данни има потенциал рязко да подобри ефикасността и ефективността на работа на компаниите. В Luxoft винаги сме работили за това да предоставяме иновативни решения, които осигуряват динамични резултати на клиентите ни, а тези резултати като цяло са в полза на крайните клиенти на нашите партньори."

Благодарение на екипа и отличното портфолио на Radius, Luxoft е в състояние да предложи на клиентите си много повече опит в областта на събирането на данни, анализите в реално време и cloud-платформите. Освен това, опитът на Radius в IoT-системите ще подпомогнат клиентите на Luxoft от автомобилната индустрия, енергетиката, технологиите и телекомуникациите да повишат производителността и времето за достигане до пазара.За Luxoft:
Luxoft е водещ доставчик на услуги в разработка на софтуер и иновативни IT решения в глобален мащаб, обслужващ основно големи международни корпорации. Компанията предоставя услуги в проектирането, разработката, тестването и поддръжката на мащабни софтуерни решения и консултации в сферата на ИТ технологиите. Решенията на Luxoft се базират на специално разработени продукти и платформи, които влияят пряко върху бизнес резултатите на клиентите, увеличават бизнес ефективността, предоставят информационна сигурност и надеждност, и непрестанно се допълват с нови разработки. Luxoft оперира в 14 страни, притежава 17 центъра по целия свят и 22 представителства, в които работят над 8,000 души според последните данни. Централата на Luxoft се намира в Цуг, Швейцария и нейните акции се търгуват на Нюйоркската фондова борса. За повече информация: www.luxoft.com

За Radius Inc.:
Radius е следващо поколение технологичен провайдър, разработващ мобилни, cloud и компютърни решения в областта на "Интернет на нещата", както и приложни програмни интерфейси (API) за клиенти от Fortune 500 по цял свят. През следващите 10 г. броят на интернет-свързаните устройства ще надхвърли 200 милиарда. Чрез новите решения, които Radius предлага, клиенти им ще могат да събират данни от различни устройства, да ги управляват и анализират много по-ефективно. Компанията е основана през 2009 г. и е със седалище град Къркланд, Вашингтон. За повече информация: http://insideradius.com/ . 

Още новини

RSS виж всички

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

PR Point

PR Point

Адрес:
гр. София, ул. Любен Каравелов 45, ет.3, ап.7
Телефони:
(+3592) 943 87 04