Luxoft пуска NFV Orchestrator Supercloud на световния конгрес SDN&Openflow

Дата: 20 Октомври 2014г.

20 октомври 2014 г. – Компанията Luxoft, водещ доставчик на услуги в разработката на софтуер и иновативни IT решения за клиенти по цял свят, обяви старта на SuperCloud - платформа за оркестрация на виртуализация на мрежовите функции (NFV). Luxoft, заедно с партньорите си Qosmos и Certes Networks, демонстрираха SuperCloud на Световния конгрес за мобилни комуникации SDN&OpenFlow, който се проведе в Дюселдорф на 15-17 октомври 2014 г. Конгресът се организира с подкрепата на Open Networking Foundation, която работи за промотирането и внедряването на софтуерно дефинирани мрежи (SDN) чрез развитие на отворени стандарти.

Виртуализацията на мрежи (NFV) позволява бързо и гъвкаво разполагане, висока надеждност и производителност на мрежови функции (Virtual Network Functions - VNF) в центрове за данни, хоствани от софтуерни оператори, като например доставчици на комуникационни услуги, оператори, доставчици на cloud-услуги и големи корпоративни IT клиенти. Платформата за оркестрация SuperCloud NFV е търговски неутрална, хардуерно независима и следва NVF архитектура, приета от Европейския институт за телекомуникационни стандарти /ETSI/, което позволява на доставчиците да се възползват от нея и да разширяват употреба й благодарение на професионалните решения на Luxoft.

SuperCloud е проектирана като екологично-съобразна и клиентите вече я интегрират в своите продуктови мрежи. Технологични партньори на Luxoft като специализираната в Deep Packet Inspection (DPI) компания Qosmos и специализираната във Virtual Private Networks (VPN) и комуникационни решения за криптиране Certes Networks, вече са интегрирали техните NFV продукти със SuperCloud. Така те са създали център за съхранение на информация, който ще бъде много по-лесен за използване.

"Щастливи сме да работим съвместно с Luxoft при представянето на SuperCloud," каза Ерик Ларсон, вицепрезидент Маркетинг в Qosmos. "Мрежовата интелигентност под формата на DPI и свързаните с тях технологии са съществени, когато говорим за доставка на ефективна, ориентирана към потребителите cloud-инфраструктура, базирана на SDN и NFV."
"Сигурността на трафика на данни се превръща в един от основните проблеми за решаване, поради главоломно растящите хакерски атаки по целия свят", каза Адам Буун, главен маркетинг директор за Certes Networks. "Чрез това партньорство с Luxoft ние предлагаме много надеждни виртуализирани CryptoFlow системи за криптиране на данни, движещи се през всяка мрежа. SuperCloud ще представи огромните възможности на NVF за доставчиците на услуги и компаниите по цял свят."

Luxoft и техните партньори ще демонстрират DevOps-пример на оркестрация от NFV услуги, за да докажат ефективността на виртуализирани центрове на данни.

"NFV е бърз и много рентабилен начин за изпитване на ползите от виртуализацията и намаляване на хардуерната зависимост от страна на мрежовите оператори. Това увеличава гъвкавостта, спестява средства и ускорява времето за пускане на пазара на нови услуги", каза изпълнителният директор на Open Networking Foundation (ONF) Дан Пит. "Панелът SDN Solutions на ONF ще предостави на участниците в конгреса реален поглед върху света на световните мрежови решения, и ние сме много развълнувани, че Luxoft, Qosmos и Certes Networks са с нас в Дюселдорф за този форум."

"SuperCloud поддържа OpenFlow, както и покрива софтуерно дефинирани мрежови технологии (SDN) и може да помогне клиентите да мигрират мрежови услуги от днешните твърди мрежи към програмируеми софтуер-дефинирани мрежи. Ние смятаме, че това е бъдещето", заяви Василий Суворов, вицепрезидент „Технологични стратегии” в Luxoft. "Сега можем да предложим на клиентите си не само висококачествена платформа за оркестрация NFV, но и да я допълваме с консултантски услуги и персонализиране, включващо усъвършенстване, тестване и поддръжка."

Повече подробности за платформата - на @SuperCloud_Luxo в Twitter.

Повече за Luxoft:
Luxoft Холдинг е водещ доставчик на услуги в разработката на софтуер и иновативни IT решения в глобален мащаб, обслужващ основно големи международни корпорации. Компанията предоставя услуги в проектирането, разработката, тестването и поддръжката на мащабни софтуерни решения и консултации в сферата на IT технологиите. Решенията на Luxoft се базират на специално разработени продукти и платформи, които влияят пряко върху бизнес резултатите на клиентите, увеличават бизнес ефективността, предоставят информационна сигурност и надеждност, и непрестанно се допълват с нови разработки. Luxoft оперира в 14 страни, притежава 17 центъра по целия свят и 22 представителства, в които работят над 8,000 души, според последните данни. Централата на Luxoft се намира в Цуг, Швейцария и нейните акции се търгуват на Нюйоркската фондова борса - www.luxoft.com 

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

PR Point

PR Point

Адрес:
гр. София, ул. Любен Каравелов 45, ет.3, ап.7
Телефони:
(+3592) 943 87 04