Luxoft с нови стъпки в глобалното си развитие: нов център в Сиатъл, глобалният брой на служителите надхвърли 10 хиляди

Дата: 23 Септември 2015г.

Новият център в Сиатъл обединява съществуващия офис на Luxoft, който обслужва клиенти на компанията повече от 10 години, с офиса на Radius Inc. – наскоро придобит от холдинга доставчик на решения за бързо развиващият се сектор на „интернет на нещата” (IoT). Новият сиатълски офис е дом и на Центъра за върхови постижения на компанията в сферите на IoT и големите информационни масиви (Big Data). Тези сфери ще продължат да внасят иновации по цялата вертикала от бизнес-партньори на компанията в сектори като финансови услуги, автомобилостроене, телекомуникации, технологии, енергетика, транспорт и авиация. Разгърнатото присъствие на Luxoft в Сиатъл ще продължи да е в услуга едновременно на корпоративни клиенти от САЩ, както и на глобални компании.
„Радвам се да обявя откриването на много по-обширния и обединен офис тук в Сиатъл”, сподели Андерс Браун, изпълнителен директор за IoT-дейностите на Luxoft и бивш президент на Radius Inc. „Luxoft и Radius продължават по пътя на пълната си интегрирация, която осигурява за съвместната ни дейност важни предимства като увеличени стабилност и производителност. Освен това разширихме възможностите си за изследователска и развойна дейност, подобрихме контрола на качеството на нашите разработки в области като агрономия, продажби на дребно и логистика.”
„Luxoft е с дълга история на дейността си в Сиатъл, с натрупан опит в обслужването на световни компании като Boeing. Към тези компании се прибавят новите ни клиенти като Microsoft”, каза Михаил Минкевич, вицепрезидент по технологичните услуги на Luxoft. „Тъй като технологичната среда на IoT продължава да се развива, за нас е важно да разгръщаме присъствието си в Сиатъл, за да надградим нашата марка и в тази сфера. Новият дом на Luxoft ни осигурява инфраструктурата, необходима за растеж и постигането на конкурентоспособност на нива, много по-високи от когато и да е до сега.”
В допълнение към разгръщането на компанията в Северна Америка, броят на служителите на Luxoft в световен мащаб надхвърли 10,000. Luxoft постоянно разраства персонала си във всички страни, през последната година особено активно в трите си основни развойни центъра в ЕС: Румъния, Полша и България.
Само за последните 12 месеца екипът в Полша е удвоен до над 1,200 човека. Като признание за развитието на компанията в страната, на Luxoft бе връчена награда от Полската агенция за инвестиции (PAIZ), която дава право на компанията да ползва облекчения за всеки служител, нает през следващите 5 години.
„Това е впечатляващ период за Luxoft в Полша и за Luxoft като световна IT компания. Преди по-малко от 3 години имахме 240 служители в Полша, вече сме 1,200, като планираме да се разширяваме още”, споделя Войчех Мах, изпълнителен директор на Luxoft Полша. „Натрупахме невероятен опит докато развивахме офисите си тук. Тази награда, насочена към бъдещите ни усилията, е красноречиво признание за приноса ни в информационните технологии, както и в развитието на полската икономика.”  

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

PR Point

PR Point

Адрес:
гр. София, ул. Любен Каравелов 45, ет.3, ап.7
Телефони:
(+3592) 943 87 04