Mastercard прави възможно спортуването и разплащането с едно устройство

Дата: 05 Септември 2017г.

 Mastercard добавя разплащателна функция към новото поколение умни часовници за спортуващи Garmin® vívoactive® 3. По този начин всички спортни ентусиасти имат възможност да се сдобият с удобно многофункционално устройство, което ги освобождава от необходимостта да носят със себе си своя телефон или портфейл, когато отиват да спортуват. Така Mastercard позволява на потребителите да правят безконтактни плащания само с докосване на техния умен часовник до безконтактен терминал в над 6,6 милиона търговски локации по целия свят.
Как работи технологията:
• Ползвателите на Garmin ще въвеждат информация за разплащателната си сметка в мобилното приложение Garmin Connect™ (налично в базите за приложения на Apple и Android) само чрез сканиране на карта или ръчно въвеждане на персоналната информация;
• След като приложението се синхронизира с умния часовник, сметката е активна за употреба;
• Потребителят може бързо да зареди своя портфейл от менюто за управление и просто да го докосва до безконтактен терминал всеки път, когато иска да извърши плащане.
„Развитието на технологиите позволява на компании в сферата на спорта да предоставят на спортистите и любителите иновативни устройства, с които могат да проследяват своята ефективност по време на тренировки”, каза Кики Дел Вале, старши вицепрезидент, Търговия от всяко устройство, Mastercard. „Добавянето на опция за разплащане към умните часовници е естествена стъпка към превръщането на изживяването от спортуването в още по-вълнуващо и по-удобно”.
Добавянето на сигурна и удобна разплащателна функция към Garmin vívoactive® 3 е последната инициатива на програмата на Mastercard Търговия от всяко устройство, разработена и провеждана с цел да осигурява на потребителите надежден начин за плащане от всички устройства по техен избор. Достъпността, лесната употреба и сигурността са в основата на възможността за плащане чрез Garmin Vivoactive. С помощта на водещата в индустрия токен услуга на Mastercard, 16-цифреният номер, изписан на предната или задната страна на разплащателната карта, е заменен с уникален алтернативен номер или „токен“. Токен номерът не само се различава от номера на картата, но и е неизползваем сам по себе си при опит за трансакция от друго устройство, което гарантира сигурността на потребителката сметка.
„Ние искаме да бъдем верни партньори на спортуващите и да подкрепяме активния начин на живот на нашите потребители”, казва Дан Бартел, вицепрезидент по Международна търговия в Garmin. „Благодарение на технологията на Mastercard нашите клиенти вече няма да са зависими от своите физически портфейли и ще имат възможност да заплащат стоки и услуги по един сигурен и удобен начин. Това партньорство ни позволява да дадем избор на нашите потребители да използват устройството, което е най-удобно за тях, запазвайки най-високото ниво на сигурност за своите средства”.

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

All Channels Communication

All Channels Communication

Адрес:
бул. Сливница 188Б
Телефони:
+359 2 855 80 83