Mastercard предоставя на банките иновативен инструмент за предотвратяване на измамите, свързани с бази данни

Дата: 03 Октомври 2017г.

Времето за реакция при борбата с измами е от изключително значение и затова Mastercard представя системата за ранно засичане на потенциални опасности – Early Detection System (EDS). Тази нова услуга дава на издателите на банкови карти уникална усъвършенствана сигнална система за карти и сметки, които са изложени на повишен риск от измама.
Бизнесът с откраднати данни е ежедневие, а нарушителите стават все по-изобретателни и все по-бързи с всеки изминал ден. Само в рамките на изминалия месец 143 милиона самоличности са били компрометирани, а злоупотребата с откраднати данни, публикувани в мрежата, може да отнеме само 9 минути. Знаейки, че засегнатите данни и сметки могат да бъдат използвани с цел измама и всяка секунда за тяхната защита е от значение, Mastercard разработи системата за ранно засичане EDS, с която подпомага финансовите институции да предприемат действия по-бързо, като по този начин предотвратяват по-сериозни атаки и нежеланите от тях последствия.
Системата за ранно засичане EDS използва мрежовите данни на Mastercard, способностите за предсказване на потенциални опасности и комбинация от вътрешни и външни бази данни. При засичане на карта или сметка в риск, системата изпраща сигнал до банката издател с информация за съответното ниво на риск. След това информацията за опасността се използва за определяне какви по-конкретни действия да се предприемат – от по-внимателен мониторинг на трансакциите до проактивно издаване на нова карта.
„Знанието е сила и тази услуга помага на издателите на банкови карти да реагират значително по-бързо и с по-голяма прецизност да спират потенциални измами преди те да са се случили“, каза Аджай Бала, президент Рискове и сигурност, Mastercard. „Нашите издатели могат проактивно да засекат измамите, използвайки информацията от предишни пробиви и хакерски атаки на данните, което ще им помогне да намалят разходите и да поддържат възможно най-доброто ниво на сигурност за картодържателите“.
Системата за ранно засичане на потенциални опасности на Mastercard е достъпна до издатели на карти в целия свят и улавя всички видове измами, свързани с трансакциите. Системата идентифицира от активна нелегална търговия на данни от сметки, през идентификация на карти, които се тестват преди да бъдат използвани за измама, до данни, които са в риск, но без достатъчно солидни доказателства, за да бъдат обявени като компрометирани. Това осигурява на банките издатели сигнали за много по-широк спектър на бази данни в риск, при това поне 6-18 месеца по-бързо в сравнение с традиционните сигнали.
Mastercard има дълга история в инвестициите и иновациите в различни технологии като EMV, токенизация, физически и поведенчески биометрични данни, както и изкуствен интелект, с които предпазва всяка трансакция.

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

All Channels Communication

All Channels Communication

Адрес:
бул. Сливница 188Б
Телефони:
+359 2 855 80 83