MentorMate открива Академия за безплатно обучение на програмисти

Дата: 13 Септември 2012г.

 От компанията за специализирани софтуерни разработки обявиха, че стартират проекта “MentorMate Academy” в София. Целта на Академията е да предоставя безплатно обучение по различни софтуерни технологии. На най-добре представилите се по време на обучението, ще бъде предложена работа в MentorMate България.
Академията започва с курс по технологията iOS, която се използва за създаване на приложения за Iphone и iPad. Курсът ще бъде тримесечен, с начало 01.11.2102 г. и в него ще се приемат около 20 човека. Занятията ще се провеждат два пъти седмично (вечер) и ще са с продължителност 4 часа. Учебната зала е оборудвана с чисто нови Mac компютри и се намира на бул. Александър Малинов 51, София.
Всеки от обучаваните ще има достъп до залата и своя Mac по всяко време на деня. Обучението ще се извършва от екип професионалисти с опит в програмирането за iOS. Изискванията за кандидатите са да владеят английски език, да имат познания по обектно ориентирано програмиране, алгоритми и бази данни. Всички желаещи, които отговарят на условията, вече могат да кандидатстват тук.
Николай Tомитов, Technical Trainer в MentorMate Academy пояснява: “Обучението ще е на български език, но всички учебни материали като презентации и други ще са на английски език. По време на курса ще има много тестови проверки и оценяване на домашни работи и проекти.”
Някои от основните моменти в обучението по iOS включват: Programming using Objective-C, iCloud support, Drawing using Quartz and OpenGL, Taps and touches, Working with Core Location API16, Working with Gyro and Accelerometer, Using the camera and Photo Library, Localization, Practice on developing simple applications и др.
Стефан Цвятков, iOS Practice Manager в MentorMate добавя: “Започваме с iOS технологията, защото за нея най-трудно се намират специалисти с опит в България. В бъдеще планираме да разширим курсовете към технологии като Android и .NET. Нашият стремеж е да обучим и предложим работа на колкото се може повече специалисти”.

За MentorMate и MentorMate Academy:
MentorMаte е американска компания за разработка на специализиран софтуер, основана през 2001 г. в Минеаполис, САЩ. Освен там, тя има локални офиси в София, Велико Търново и Пловдив. Клиенти на MentorMate са едни от най-иновативните компании в САЩ и няколко от Fortune 500. В момента в българските офиси работят над 115 софтуерни специалисти.
MentorMate Academy предлага безплатни курсове по програмиране за най-новите и търсени технологии в световен мащаб.
 

За допълнителна информация:
Николай Любчев
Marketing Manager
MentorMate България
Tel.: +359 (2) 862 26 32
E-mail: nikolay.lyubchev@mentormate.bg

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

Ментормейт България ЕООД

Ментормейт България ЕООД

Адрес:
бул. „проф. Цветан Лазаров“ 67