"Ментормейт" беше придобита от "Тейлър Корпорейшън"

Дата: 23 Септември 2014г.

"Ментормейт" обяви, че е придобита от "Тейлър Корпорейшън". Придобиването е част от дългосрочен план за развитие и усвояване на мобилните технологии в корпорацията от Манкато, Минесота.

Като една от водещите компании за разработка на специализиран мобилен и уеб софтуер, с пет офиса на два континента, Ментормейт е логичен избор за вливане в корпорация, съставена от над 80 фирми, с 275 клиента от Fortune 500 компании, както и хиляди други по-малки от цял свят.

“Ние оценявахме множество опции за придобиване, които да удовлетворят на маскимално ниво нашите клиенти, служители и собственици, и които да ни позволят да се разрастнем глобално. Тейлър Корпорейшън се оказа най-добрия избор с техния достъп до огромни пазари и с тяхната специфична бизнес експертиза в световен план.”, каза Бьорн Стансвик, CEO на Ментормейт.

Стефан Цанев, оперативен директор на Ментормейт в България допълни: “Придобиването от Тейлър носи на Ментормейт голяма доза стабилност и същевремнно е страхотна възможност за растеж и развитие на офисите в България, където в момента работят над 200 човека. Целта, която си поставяме за 2015 година е да привлечем минимум 100 човека и да превърнем Ментормейт в един от лидерите на пазара за софтуерни разработки.”

Тейлър корпорейшън заявяват от своя страна “Като лидер в сферата за разработка и дизайн на мобилни и уеб решения, Ментормейт ще ни помогне да трансформираме технологично компаниите в групата. Освен това ще можем да предложим на нашите клиенти софтуерни услуги от най-висок клас, които да подпомогнат комуникирането на посланията им и да подобрят разпознаваемостта на техните брандове.”

Ментормейт продължава да оперира по същия начин и след продажбата, като мениджърският екип и Бьорн Стансвик ще продължат да ръководят компанията.

За Метормейт:
Ментормейт е американска компания за разработка на специализиран софтуер, основана през 2001 г. в Минеаполис, Минесота. Освен там има офиси в София, Велико Търново, Пловдив и Варна. През 2013 г. компанията беше обявена за четвъртата най-бързо развиваща се компания в Минесота, а през 2014 г. беше придобита от Тейлър корпорейшън.

За Тейлър Корпорейшън:
Тейлър е частна американска компания от Манкато, Минесота, основана през 1975 г., с приходи от 1.6 млрд щ.д. за 2013 г. В момента се състои от над 80 фирми с разнообразни дейности от предлагане на маркетинг решения до отбор в националната баскетболна асоциация на САЩ (NBA) Минесота Тимбърулфс.

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

Ментормейт България ЕООД

Ментормейт България ЕООД

Адрес:
бул. „проф. Цветан Лазаров“ 67