Microsoft и Intelligent Systems откриха специализирана лаборатория за бизнес софтуер в Професионална гимназия по компютърни технологии и системи

Дата: 26 Март 2014г.

Изцяло нова компютърна лаборатория е изградена в Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи (ПГ по КТС) в град Правец. Залата е оборудвана от Intelligent Systems Bulgaria – водещият внедрител на ERP и CRM системите Microsoft Dynamics в България, а лицензите са предоставени безплатно от Microsoft.
Лабораторията беше официално открита на 25.03.2014г. на специално събитие с участието на проф. д-р инж. Марин Христов – Ректор на ТУ София; Ваня Добрева – Председател на Парламентарната комисия по образование и наука; Атанаска Танева, заместник министър по образованието; Иван Иванов, директор на Дирекция „Информационни и комуникационни технологии" в Министерството на образованието и науката; Кирчо Атанасов, депутат от „Коалиция за България“ и член на Комисията по образованието и науката; Румен Гунински, кмет на град Правец и други.
Гостите на събитието бяха посрещнати от заместник-директорът на ПГ по КТС г-н Недялко Недялков. Той приветства гостите и благодари на Microsoft и Intelligent Systems, като наблегна на важността на новото начинание за осъществяване на връзката между образованието и бизнеса.
Боян Мартинов, Търговски Директор нa Intelligent Systems Bulgaria и възпитаник на гимназията: „Много се радвам, че успяхме да реализираме този проект. Знаем колко важно е за учениците да имат пряк досег с това, което ги очаква в реалната бизнес среда след завършването… Тази година Intelligent Systems отбелязва своя 10 годишен юбилей. Това ни накара да погледнем назад и да се замислим за всичко, което постигнахме през изминалото десетилетие. Спомнихме си за началото, трудностите, предизвикателствата и успехите. Дадохме си сметка, че с над 200 реализирани проекта в България и чужбина, вече имаме натрупан значителен опит и експертиза, които можем да споделим с младите хора, с интереси в областта на бизнес софтуера. Благодарение на усилената работа и добрата координация между екипите на Microsoft, Intelligent Systems Bulgaria и г-н Трифонов, директор на гимназията, успяхме за много кратък срок да оборудваме и пуснем в експлоатация залата. Надяваме се, че всички тези усилия ще се възнаградят със знанията и уменията и успешната професионална реализация на възпитаниците на гимназията.“
С новата компютърна лаборатория, за първи път в училище влиза курс по изучаване на най-разпространените бизнес решения в България - Microsoft Dynamics, които се използват от над 300 от водещите компании у нас. Така, всички ученици преминали обучението, получават значително конкурентно предимство при кандидатстване за работа, тъй като много от работодателите вече поставят като изискване познаване и работа със специализиран бизнес софтуер. За да може курсът максимално да се доближи до реалния бизнес, лекциите ще се водят не от преподаватели, а от служители на Intelligent Systems Bulgaria. По време на учебния срок, специалисти от различни отдели на компанията ще споделят своя опит и ще решават реални казуси. Основните теми ще бъдат решенията Microsoft Dynamics – ERP и CRM, Cloud технологии, Windows environment, Virtualization, мобилни приложения и други. От следващия учебен срок, курсът влиза в редовната програма на учениците от 12-ти клас. 

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

myPR

myPR

Адрес:
София
Телефони:
089 752 8090