Мусала Софт е част от пилотното разпространение на първия международен социален стандарт ISO 26000

Дата: 24 Октомври 2013г.

 Мусала Софт участва в учебна визита в Австрия във връзка с изпълнение на проект "Трансфер и пилотно внедряване на иновативни практики и стандарти за преход към "зелена икономика" по схема "Без граници - Компонент I" - фаза 2 на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси 2007-2013". Целта е запознаване със стандарта ISO 26000, свързан с политиките за социалната отговорност в една компания.

Основните акценти в стандарта са поставени върху управление на организацията, човешки права, трудови практики и взаимоотношения, околна среда, лоялни практики на организацията и др. Обучение по ISO 26000 проведе Мартин Нойрайтер (Martin Neureiter), представител на Международната организация по стандартизация (ISO) и един от създателите на стандарта. Групата посети Австрийския Институт по стандартизация, където се проведе дискусия по стандарта за социална отговорност с един от ръководителите на института. Визитата включи среща с експерт по корпоративна и социална отговорност на предприятие в град Линц, сертифицирано по австрийския вариант на стандарта - ONR 192500.

"Освен внедряване на социално отговорни практики, голяма част от които присъстват в политиката на Мусала Софт, стандартът се използва и като едно от най-новите конкурентни предимства сред страните членки на Европейския съюз. Чрез внедряване на социално отговорно поведение в своите практики, една компания и нейните служители се стремят да направят света по-добро място за живеене, да служат за пример и устойчиво да възпитават средата около себе си." - сподели Вера Бошова, Ръководител "Качество и ефективност" в Мусала Софт.

Още новини

RSS виж всички

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

Мусала Софт

Мусала Софт

Адрес:
бул. Драган Цанков 36, СТЦ Интерпред; 1057 София
Телефони:
+359 2 969 58 21