НСИ вече осигурява по-качествени електронни услуги

Дата: 10 Септември 2015г.

Националният статистически институт (НСИ) изпълни проект „Подобряване на качеството на обслужване на гражданите и бизнеса, създаване и въвеждане на ясни, надеждни и унифицирани процедури за разработените електронни услуги чрез внедряване на система за управление на качеството съгласно стандарта ISO 9001:2008”.

На заключителната пресконференция председателят на НСИ Сергей Цветарски и ръководителят на проекта Галя Статева споделиха информация за постигнатите резултати. Освен, че успешно е разработена и внедрена системата за управление на качеството, 100 служители на Националния статистически институт са обучени за работа с нея, а повече от 20 експерти от различни дирекции в НСИ са преминали обучение за вътрешни одитори на системи за управление на качеството по международния стандарт ISO 9001:2008.

Калин Панев от РИНА България връчва сертификат на Сергей Цветарски, председател на НСИКонсорциумът „Делойт Одит ООД и Бул Ес Ай ООД - Системи за управление“, съвместно с НСИ, разработи и внедри Системата за управление на качеството (СУК) на предоставяните електронни услуги. Компанията, провела сертификационния одит, е „РИНА България“. Представители на тези организации също присъстваха на пресконференцията и отговаряха на журналистически въпроси.

„Съвместно с партньорите ни, установихме надеждна оперативна рамка от правила, ориентирани към постоянен мониторинг и повишаване на качеството на услугите. Очакваме обратна връзка и от ползвателите на електронни услуги – гражданите и бизнеса, към които основно е насочен този проект,“ заяви Галя Статева, ръководител на проекта.

Гост на пресконференцията беше и проф. Христина Вучева, председател на Националния статистически съвет.

Основните целеви групи са граждани и представители на бизнеса, органи на статистиката, държавни и други институции - потребители на електронни услуги на Националния статистически институт, както и териториалните статистически бюра и Централното управление на Националния статистически институт.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Стойността му възлиза нa 290 000 лева, като размерът на финансирането е 100% от общите допустими разходи. Продължителността на изпълнение е 18 месеца, от 07.04.2014г. до 07.10.2015г.

За повече информация: Наталия Димитрова, Acta Verba

 

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.