На 19 февруари ще бъдат отличени победителите в конкурса „ИТ проект на 2013 г.“

Дата: 15 Февруари 2014г.

Водещият технологичен издател ICT Media ще оповести първенците в двете категории – “Национални проекти в администрацията” и “Национални проекти в корпоративния сектор” на конкурса “ИТ проект на годината” за 2013 г. на 19 февруари, сряда. Събитието започва в 19.00 ч. и ще се състои в “София Хотел Балкан” (доскоро известен като „Шератон“) в столицата.
Церемонията по награждаване на победителите в конкурса “ИТ проект на годината” се провежда за десета година от вестник Computerworld България, част от ICT Media, като Банка ДСК подкрепя инициативата за шести пореден път. Като „Най-добра интернет банка в България за 2013 г.”, отличена от авторитетното нюйоркско списание Global Finance, Банка ДСК постоянно развива своите услуги в областта на информационните и комуникационни технологии.
Целите на конкурса са да бъдат откроени най-значимите ИТ проекти през изминалата 2013 г., да бъде популяризиран опитът в изграждането на информационни решения, натрупан в българските организации, както и да се разпространи информация за мащабите на използване на ИТ у нас и ролята на технологиите в българските компании, предприятия и институции.
Традиционно конкурсът протича на два етапа.
На първата фаза се състезаваха двадесет и четири ИТ проекта, участвали през цялата година в едноименната рубрика на в. Computerworld. Тринадесет от кандидатурите са в корпоративния сектор, и единадесет - в администрацията.
ЖУРИ
На втория етап комисия от изявени експерти определи номинираните и победителите в двете категории. В комисията участват представители на Министерството на транспорта, ИТ и съобщенията, KPMG България, Българската асоциация на софтуерните компании, Българската асоциация по информационни технологии, Българската асоциация по управление на проекти, Българската уеб асоциация, Фондация “Европейски софтуерен институт Център Източна Европа“, Банка ДСК и ICT Media.
КРИТЕРИИ ЗА ОЦЕНКА
Критериите, по които журито класира най-добрите ИТ проекти на 2013 г., бяха обществена значимост, ИТ инвестиция, успешно изпълнение, иновативност, ефективност, мултипликационен потенциал, комплексност. Тежестта на всеки от критериите е променлива величина в зависимост от категорията, в която се състезава съответният проект. И при двете категории сред най-важните фактори бе успешното изпълнение. При държавните ИТ проекти с голяма тежест беше и обществената значимост, докато за частните - ефективността.
Подробности за участвалите ИТ проекти и реализиралите ги компании ще откриете на адрес http://computerworld.bg/itproject:thisyear/

Още новини

RSS виж всички

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

myPR

myPR

Адрес:
София
Телефони:
089 752 8090