Над 10 милиона доставени Huawei P8 lite само за 9 месеца

Дата: 08 Февруари 2016г.

 Повече от 10 милиона смартфона Huawei P8 lite бяха доставени само за девет месеца след старта на продажбите на модела в Европа миналата пролет. В световен мащаб всички устройства от серията Huawei P8 са достигнали успешно до повече от 16 милиона потребители.

Тази година стартира изключително успешно за Huawei – компанията постави нов рекорд с над 12 милиона доставени смартфона само през януари – увеличение с 93 процента спрямо същия период през 2015 г. Този януари беше и четвъртият пореден месец с над 10 милиона доставени смартфона Huawei. С нарастването на популярността на марката и непрекъснатия растеж в световен мащаб, потребителският интерес към устройствата на Huawei продължава да расте значително.

Този успех се основава на силната 2015 г., по време на която Huawei продаде 108 милиона смартфона – увеличение с 44% спрямо предходната година, и утвърди позицията си като една от трите най-добри марки за смартфони в света.


Huawei P8 lite е първият смартфон на марката, който регистрира по-високи продажби на световните пазари, отколкото в Китай. Това е доказателство за успеха на стратегията за интернационализация на Huawei и за ефективността на глобалната пазарна структура на компанията.

Huawei P8 lite запазва стилния дизайн на P серията на Huawei – красив и перфектно изработен, с контрастни златисти нюанси в дизайна. Тънкото тяло и стилният външен вид на устройство осигуряват на потребителите чувство на спокойствие и сигурност. Сред портфолиото от смартфони на Huawei, P8 lite се отличава с младежкия си дух и ниската цена, което е причина за рекордните му продажби.

За Huawei Consumer Business Group
С 16 центъра за проучване и развитие в страни като Германия, Швеция, САЩ, Франция, Италия, Русия, Индия и Китай и др. услугите и продуктите на Huawei се разпростират в повече от 170 държави, обслужвайки една трета от населението на света. Huawei се нарежда на трето място по поръчки на мобилни телефони за 2014 г. Като една от трите бизнес групи на Huawei, Huawei Consumer BG предлага мобилни телефони, високоскоростни мобилни устройства и домашни устройства. С повече от 20 години богат опит в сферата на информационните и комуникационни технологии, обширна глобална мрежа, мащабни бизнес операции и партньорства Huawei Consumer BG е посветен да доведе най-новите технологии до потребителите, предлагайки свят от възможности, създавайки невероятни преживявания и осъществявайки мечтите на хората по цял свят.


За повече информация, моля, посетете сайта: consumer.huawei.com
За редовни новини – следете ни в социалните мрежи:
Facebook: www.facebook.com/HuaweiBulgariaMobile
Twitter: Twitter.com/HuaweiDevice
Google+: google.com/+HuaweiDevice
YouTube: youtube.com/HuaweiDevice
Flickr: flickr.com/HuaweiDevice

Още новини

RSS виж всички

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".