Навигиране във визуална среда с добавена реалност - съвместна разработка на Luxoft и QNX - привлече посетителите на CES 2016

Дата: 25 Януари 2016г.

CVNAR™ - платформата на Luxoft за компютърно зрение и добавена реалност, бе използвана в демонстрация на QNX Software Systems по време на Международното изложение за потребителска електроника
Ню Йорк, 23 януари 2016 г. – Luxoft Holding, водещ доставчик на иновативни IT решения за клиенти в цял свят, демонстрира усъвършенствана система за подпомагане на водачите (ADAS ) с опция за автономно шофиране, която използва платформата CVNAR™ за компютърно зрение и добавена реалност. Системата бе представена от QNX Software Systems по време на Международното изложение за потребителска електроника CES 2016. Инсталиран в тестов автомобил на QNX – модифициран Jeep Wrangler, софтуерът на Luxoft CVNAR™ използва алгоритми за указване на посоката на движение при завои, имена на улици, пешеходни пътеки, точки на интерес и крайната точка на пътуване, както и предупредителни сигнали при риск от сблъсък.
При работата по това приложение Luxoft прилага алгоритми за компютърно зрение, основано на моделиране на пътя с проследяване на обекти, пешеходци, фасади на сгради и пътни знаци, за пълно виртуално пресъздаване на пътната сцена в многофункционалната и надеждна операционна система QNX Neutrino. Виртуалното моделиране на пътната обстановка използва патентованите решения на Luxoft за указания за посоките с използване на добавена реалност, точки на интерес, навигация и указване на посоките към крайната точка на пътуване. Решенията на Luxoft за разширена навигация позволяват прецизното позициониране на автомобила на пътя, което е фактор за неговото полуавтономно движение.
„Най-отличителната черта на нашата ADAS-разработка е в това, че от самото начало заложихме на научни алгоритми за преодоляване на предизвикателствата пред компютърното зрение в автомобила.” – сподели Андрей Голубинский, ръководител на ADAS Automotive в Luxoft. „С прилагане на тези алгоритми в системите, интегрирани в автомобила и с тяхното полево тестване, успяхме да създадем стабилно и надеждно решение. Инженерният опит на Luxoft и постоянните инвестиции в развойна дейност през последните четири години ни помогнаха да стигнем до такъв резултат.”
„Следващото поколение ADAS и приложения за автономно шофиране се нуждаят от операционна система, действаща в реално време при високи нива на безопасност. Те се нуждаят и от сложни алгоритми за компютърно зрение, за да пресъздадат света около тях” – каза по този повод Ромен Саха, Strategic Alliance Manager, QNX Software Systems. „Със своята ангажираност по проекта и екипна работа, Luxoft допринесе много за изключителната демонстрация по време на CES 2016, която показа как с правилната комбинация от модерни технологии се активира широк спектър приложения - от дисплеи за предното стъкло (heads-up) до полу-автономност на превозните средства."
CVNAR - софтуерната платформа на Luxoft за компютърно зрение и добавена реалност - обединява уникален набор от функции и възможности и може да се използва по няколко начина. Тя може да се адаптира към изискванията на конкретен автопроизводител и да се инсталира на използваните от него компоненти от електронното управление на автомобила. Налична е и като решение, независещо от хардуера, което използва процесора и графичната карта в автомобила. Платформата CVNARTM може лесно да бъде интегрирана с дисплеите за предното стъкло (heads-up) и LCD-дисплеите, както и с „умните очила”, които предлагат аналогични функции. Чрез използването на алгоритми за проследяване движенията на очите, както и на данните от сензорите на автомобила, разширената навигация задава напътствия, предупреждава за препятствия, указва посоката към избраната дестинация, както и много други. За допълнителна информация посетете http://automotive.luxoft.com/.


За Luxoft:
Luxoft е водещ доставчик на услуги в разработка на софтуер и иновативни IT решения в световен мащаб, обслужващ основно големи международни корпорации. Компанията предоставя услуги в проектирането, разработката, тестването и поддръжката на мащабни софтуерни решения и консултации в сферата на информационните технологии. Решенията на Luxoft се базират на специално разработени продукти и платформи, които влияят пряко върху бизнес резултатите на клиентите, увеличават бизнес ефективността, предоставят информационна сигурност и надеждност и непрестанно се допълват с нови разработки. Luxoft работи в 16 страни, има 27 специализирани центъра по целия свят и 30 представителства, в които работят над 10,000 души. Централата на Luxoft се намира в Цуг, Швейцария и акции на компанията се търгуват на Нюйоркската фондова борса, (NYSE:LXFT US). За допълнителна информация посетете www.luxoft.com

За QNX Software Systems:
QNX Software Systems Ltd., дъщерна фирма на BlackBerry Ltd., е водещ доставчик на операционни системи, междинен интеграционен софтуер, развойни инструменти и специализирани услуги за свързани вградени системи. Световни лидери като Audi, Siemens, General Electric, Cisco и Lockheed Martin използват QNX технологиите в автомобилната електроника, медицински изделия, промишлени системи за автоматизация и мрежови рутери. QNX технологиите се прилагат и в други критични за живота на хората сфери. Посетете www.qnx.com и последвайте @QNX_News в Twitter. За нововъведения в работата на компанията в автомобилостроенето последвайте @QNX_Auto и посетете qnxauto.blogspot.com.
BlackBerry, QNX, QNX CAR, Momentics, Neutrino и Aviage, както и свързаните с тях търговски марки, названия и логотипи са собственост на BlackBerry Limited.
Luxoft, CVNAR™, и свързаните с тях търговски марки търговски марки, названия и логотипи са собственост на Luxoft Holding, Inc.

За ADAS:
Усъвършенстваните системи за подпомагане на водачите или ADAS (Advanced Driving Assist Systems) като минимум включват предупреждение за насрещен удар, система за предупреждение при напускане на лентата за движение, система за разпознаване на пътните знаци, информация за „мъртва точка”, следене на страничния трафик при движение на заден ход, автоматично превключване между дълги и къси светлини в зависимост от пътните условия, навигиране във визуална среда с добавена реалност и други.

Още новини

RSS виж всички

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

PR Point

PR Point

Адрес:
гр. София, ул. Любен Каравелов 45, ет.3, ап.7
Телефони:
(+3592) 943 87 04