Nokia представи нови решения и услуги на #MWC16

Дата: 23 Февруари 2016г.

София, България– Nokia представя серия от мобилни услуги и решения на Световния мобилен конгрес (MWC) 2016 в Барселона между 22-25 февруари.

NetGuard Security Management Center - Центъра за управление на сигурносттa е уникална софтуерна платформа, която контролира всички съществуващи решения за сигурност на различните оператори, разположени в телекомуникационна мрежа.

На кратко:

 • Интегрира всички съществуващи системи за сигурност на различни производители за за наблюдение и управление на мрежовите дейности и улавя всички уязвимости, политики за сигурност и достъп до мрежата.
 • Решението има за цел да следи и идентифицира мрежовите атаки чрез проактивно констатиране на нарушения в сигурността, предлагайки възможности за разрешение от вътрешната база данни.
 • Въз основа на анализ на сигурността, се задействат автоматични коригиращи интервенции или възможност за ръчно отстраняване на проблема.

Системата оптимизира параметрите за конфигуриране на сигурността и намалява риска от атаки в мрежовата инфраструктура.

LTE-Advanced Pro – 4 пъти по- високи скорости на ъплоуд и 3 пъти по-бързо изтегляне без допълнително оборудване

Nokia представя и решенията LTE Advances и LTE-Advancee Pro на MWC 2016, който драстично подобряват капацитета на TD-LTE и FDD-LTE мрежите. За пръв път ще използват технологиите 3D Beamforming и 8x4 Intelligent Beamforming, с уникални възможности за доставчиците на телекомуникационни услуги, които имат възможност да създадат оптимизиран спектър за по-високи скорости и трафик,съчетани с напреднал метод на модулация за тройна възходяща скорост на данните.

Основни ползи за операторите:

 • 4 пъти по- високи скорости за качване и 3 пъти по- големи скорости за качване със TD-LTE-Advanced Pro.
 • Решението Nokia INTER-SITE CA за TDD-FDD LTE може да се прилага без допълнително оборудване.

Pop-up Network – без загуба на сигнал на събитията с огромна аудитория

Geo-Data –3D изображения за по-бърз отговор спрямо промените в клиентското поведение и ефективността на терминали и мрежи

Двете нови решения Nokia, Pop-up Network и Geo-Data, ще помогнат на операторите да различават чрез споделеният клиентски опит и ще могат да се приложат, без първоначални инвестиции от страна на операторите.

Основни ползи за операторите:

 • Nokia Pop-up Network осигурява до три пъти по-голям капацитет и скорости на връзката на събитията с големи тълпи, което в резултат елиминира липса на сигнал за крайните потребители.
 • Nokia Pop-up Network намалява общите разходи с до 80% и дава възможност на операторите да се се ориентират чрез споделените клиентски преживявания на събития на открито и в претъпканите пространства.
 • Nokia Geo-Data подобрява 3D изображенията, за по-бърз отговор спрямо промените в клиентското поведение и ефективността на терминали, приложения и мрежи.

AirFrame Data Centre Solution – сървъри, софтуер и услуги Open Compute project (OCP) за центрове за данни
Nokia ще включи дизайна Open Compute Project (OCP) към портфолиото си от решения за центрове за данни AirFrame, за повече ефективност, плътност, охлаждане и по- добро потребление на енергия - основни характеристики, което ще доведе до значителни икономии в оперативните разходи и ще помогне за подобряване качеството на обслужване.

SCORE, high power small cell şi Flexi Zone – иновации small cell и подобряване на портфолиото
Nokia продължава да разширява клетъчните си възможности с нова серия от продукти, включително и нова категория клетки. Nokia Flexi Zone Mini-Macro Base Station е компактна и лесна за изпълнение клетка, която доставя мощност от 2 х 20W, за да даде възможност на операторите да осигурят по- евтино и по- добро покритие в районите без или със слабо такова.

Други нововъведения представени по време на Mobile World Congress 2016 включват възможности за подпомагане на LTE-Advanced Pro LWA интегрирани в клетките с малки размери, което ще допринесе за подобряване на ефективността и ще осигури висока скорост на трансфер на данни и нови възможности за синхронизиране на абонати, както и значително намаляване на разходите.

Въвеждането на малки клетки в градските райони е значително опростено с новата услуга Nokia SCORE (Site Certified for Overall Relative Efficiency). Сега операторите могат лесно да избират клетките, който отговарят най-добре на техните нужди, като се възползват от по-бързо изпълнение с до 30% и по- ниски общите оперативни разходи с 20%, благодарение на по-кратък цикъл на изпълнение.

FastMile – снабдява населените райони с широколентов достъп и оптимизира използването на радиочестотния спектър с LTE
Nokia пуска FastMile, решението което позволява на операторите да използват безжичната технология LTE за предоставяне на широколентов достъп до жилищни райони без обхват и оптимизира използването на радиочестотния спектър.

Основни ползи от жилищното оборудване:

 • Модемът за жилища е оборудван с антена, която автоматично настройва лъчите и осигурява до 3,5 пъти по- добро покритие в сравнение със стандартните мобилни мрежи.
 • Wi-Fi рутер / GigE снабдява населените места с широколентова връзка.
 • Cloud Controller, задвижван от Nokia AirFrame, следи и гарантира минимална скорост на трансфер за всички потребители..
 • Позволява на операторите на мобилни мрежи да се възползват от вече инсталирани клетки.
 • Оборудването е лесно за инсталиране и гарантира по-ниски разходи за изпълнение.

Още новини

RSS виж всички

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".