„Нонилион” открива център по Майкрософт компетенци в Букурещ

Дата: 15 Ноември 2012г.

„Нонилион” ще отвори своя първи Център по Майкрoсофт компетенции през тази година. Той ще е разположен в румънската столица Букурещ. Това съобщиха от базираната в Русе софтуерна компания.
Вече няколко десетилетия софтуерните продукти на Майкрософт са неразделна част от бизнеса, като му помагат да се разраства с бързи темпове и да преуспява. Богатото разнообразие от продукти от офисни решения до софтуерни системи, от платформи за база данни до платформи за съвместна работа, е повлияло съвременната ИТ среда, така както никоя друга гама продукти досега, обясниха от „Нонилион”. За да могат да бъдат безпроблемно интегрирани помежду си, както и да разгърнат своя потенциал, такива високотехнологични продукти следва да бъдат професионално конфигурирани и прилагани. Стремейки се да предложи тази услуга в Румъния, „Нонилион” избира Букурещ като място за своя нов Център по Майкрософт компетенции. Столицата на Румъния удовлетворява две ключови условия за подобна стъпка- изключително интересен пазар и голям брой квалифицирани експерти.
Букурещ се радва на богат обществен кръг от професионални софтуерни специалисти благодарение на доказалата се успешна румънска образователна система и държавната подкрепа, които стимулират младите хора да избират кариера в сферата на информационните и комуникационни технологии. Очаква се много скоро „Нонилион” да започне да набира персонал, като за целта ще селектира най-талантливите измежду младите експерти, които да се присъединят към първия екип на компанията, базиран извън пределите на България. В първата си фаза новият Център по Майкрософт компетенции ще се фокусира върху технологиите за разработка C# и Asp.net и MS SQL като база данни технологии.
„През последните няколко години нашите услуги високо се ценят в няколко европейски страни“, казва Руди Ван Ден Бос, управител на „Нонилион”. „Развълнувани сме да добавим и Румъния към този списък, като се надяваме до края на годината да успеем да наемем поне седем нови Майкрософт специалисти“, допълни той. Катина Симова, мениджър връзки с клиенти в „Нонилион”, добавя: “Основната ни дейност е да създаваме екипи за нашите клиенти, които са изцяло под техен контрол и ръководство. Наша задача е да сформираме екип там, където клиентът ни има нужда от него. Много сме доволни от Букурещ като място за разполагане на нашия нов Център за Майкрософт компетенции, тъй като тук съотношението между търсенето и предлагането е изключително добре балансирано.“
Следвайки своята международна стратегия, в бъдеще „Нонилион” ще търси и други възможности за разширяване спектъра на услугите си в България и чужбина.

За „Нонилион”:
„Нонилион” помага на организациите лесно да създават и управляват от разстояние екипи от експерти, с цел разширяване познанията им в конкретната област на дейност и подобряване ефективността на работните процеси на място. Компанията осигурява на своите клиенти пълен спектър от таланти, ИТ инфраструктура и целесъобразна стратегия, необходими за формирането на успешни екипи от софтуерни професионалисти.

Софтуерните бази на клиентите са удобно позиционирани в България и Румъния, което им позволява да ръководят дистанционно своя ИТ отдел, без да се налага да вършат административната работа по неговото управление.

„Нонилион” не просто предлага аутсорсинг услуги, но по естествен начин разширява капацитета на своите клиенти с висококвалифицирани екипи, които напълно се интегрират в тяхната фирмена среда, стил и процес на работа.
Повече информация можете да намерите на http://www.nonillion.bg.

 

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

Агенция за PR & HR "Ла мезон"

Агенция за PR & HR "Ла мезон"

Адрес:
гр. Русе
Телефони:
0876400098