„Нонилион” търси софтуерни специалисти и чрез социалната мрежа

Дата: 04 Септември 2012г.

Разработчиците в офиса в Русе„Нонилион България” (Nonillion Bulgaria) разгърна търсенето на качествени софтуерни специалисти и в социалната мрежа Фейсбук. Това съобщи Руди Ван ден Бос, изпълнителен директор на дружеството. Компанията, която е създадена с белгийски капитали, но е ситуирана в Русе, постоянно разширява екипа си заради навлизането на нови пазари в Европа и привличането на нови клиенти. Тъй като социалните мрежи стават все по-значим канал за набиране на информация и комуникация, компанията реши да приложи и тази възможност за набиране на нови служители.
„Международно проучване показва, че повече от 90% от кандидатстващите използват социалната мрежа като начин да намерят нова работа”, коментира Руди Ван ден Бос. По тази причина „Нонилион” добави приложение за кандидатстване през страницата си във Фейсбук. „Чрез едно кликване на бутона „Кариери” (Careers) ще откриете всички свободни позиции и ако желаете да кандидатствате, просто следвайте процедурата”, допълни директорът на компанията.
През пролетта на тази година „Нонилион” стъпи на немския пазар. Партньорството с компании от Германия и клиенти в Белгия налага попълване на екипа в Русе с нови специалисти. Така освен по класическия начин за търсене на работа – чрез обяви в сайтове за работа и чрез страницата на компанията, програмистите могат да стигнат до нова позиция в ИТ фирмата и чрез Фейсбук. Ентусиазирани хора със силен интерес към Java и XML технологии са добре дошли в компанията, твърдят от там.
Набират се специалисти в двете основни направления в софтуерната разработка - Java/Linux и Microsoft.net. „Имаме нужда от разработчици от двете направления, но по отношение на намирането на хора най-трудно е да се открият разработчици от Microsoft сферата, особено в Русе”, каза изпълнителният директор на „Нонилион България”. За тези, които успеят да станат част от екипа, фирмата осигурява обучение, както и отлични условия за работа.
“Нонилион” (Nonillion) е компания с белгийски капитал и специализира в изграждане на аутсорсинг екипи от ИТ специалисти, които работят за европейски компании от софтуерната си база в Русе. Компанията работи на принципа, наричан „ниършоринг”, термин, свързан с изнасянето на ИТ бизнес процеси в максимална географска близост (съседна или близка държава). Сравнително нов феномен, ниършорингът е оптимизиран модел на офшоринг бизнеса, който през последните години се доказа като рисков и недостатъчно ефикасен поради различните часови пояси, културните различия и стереотипи.
 

Фейсбук страницата на компанията и секцията кариери можете да видите тук: https://www.facebook.com/pages/Nonillion-Bulgaria/109960405741297?sk=app_127890887255323
 

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

Агенция за PR & HR "Ла мезон"

Агенция за PR & HR "Ла мезон"

Адрес:
гр. Русе
Телефони:
0876400098