Нов курс на IPT: Интерактивен уеб дизайн с WordPress, HTML 5, CSS 3, jQuery и Twitter Bootstrap

Дата: 11 Септември 2014г.

WordPress (WP) е модерна и лесна за използване платформа (CMS) за разработка на интерактивни уеб сайтове и блогове. Тя позволява на всеки да публикува и актуализира свой сайт без необходимост от технологични познания. Като стандартна функционалност са включени регистрация на потребители, коментари, рейтинги, RSS фийдове. Предлагат се множеството готови теми, които придават уникален външен вид на сайта и са лесни за персонализация. WP сайтът може да бъде разширен с допълнителни компоненти (plugins), които добавят функционалност:

филтриране на спам
оптимизация за търсачки (SEO)
интернационализация
галерии и форуми
форми за обратна връзка и записване
подобрена навигация и връзки към социални мрежи

Курсът обучава на практически умения за:

начално инсталиране и настройване на платформата WordPress
управление на съдържанието на сайта – страници, постове, снимки, тагове и категории, коментари и други
избор и инсталиране на полезни плъгини и готови теми
оптимизация за търсачки – SEO плъгини (All In One Seo Pack, WordPress SEO by Yoast, SEO Smart Links, SEO Friendly Images), sitemap, настройка на перманентни връзки и pretty URLs, оптимизация на ниво страница
оптимизация на скоростта на сайта – WP Super Cache/ W3 Total Cache
WordPress Social – добавяне на Google+/Facebook Like Box и бутони за споделяне в социалните мрежи на съдържанието, социални плъгини

Втората част на курса запознава с основните уеб стандарти и технологии за разработка на уеб страници – HTML 5, CSS 3, JavaScript, които позволяват създаване на собствени теми и приспособяване на готови теми. Разглеждат се jQuery и Twitter Bootstrap библиотеки за бърза разработка на уеб сайтове с помощта на шаблони и готови JavaScript компоненти. Участниците ще могат да добавят:

бутони и менюта
галерии и слайдери с рекламни съобщения
многоколонен layout
диалогови и таб панели
баджове и мултимедийни обекти

Изброените Bootstrap компоненти предоставят като готова функционалност възможността за адаптация на сайта според вида на устройството и резолюцията на екрана (responsive design).

Курсът е ориентиран към творчески личности с интерес към уеб разработката, без да изисква предварителен опит в тази област.

Курсът се води от Траян Илиев, преподавател с богат опит в провеждането на обучения за широк кръг участници – от начинаещи и студенти до фирмени екипи на международни софтуерни компании.

IPT - Intellectual Products & Technologies (iproduct.org) предлага обучения и цялостни образователни решения в областта на информационните технологии от създаването си през 2003 г. 

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

IPT - Intellectual Products & Technologies

IPT - Intellectual Products & Technologies

Адрес:
гр. София, ул. Слатинска, бл.44, офис 2
Телефони:
(+359 2) 973 38 38