Нова Година – нов хакатон

Дата: 21 Декември 2015г.

Лектори: Леон Анави и Радослав Колев

Мисия:
Хакатон за разработване на GNU/Linux дистрибуция за вашите Internet of Things с помощта на Yocto Project и OpenEmbedded. С течение на времето Yocto се утвърди като де факто стандарт за вградени системи и преносими устройства. Ще бъде предоставена информация как да се изгради Linux система за вградени устройства и да се създадат софтуерни приложения за нея. За демострации ще използваме Raspberry Pi и open source hardware платките OLinuXino от Българската фирма Olimex.

Повече информация за хакатона, платките и софтуера за инсталиране на http://robolearn.org.

За ориентация вижте предишна презентация за Yocto @OpenFest 2015 на Леон и Радо - http://www.slideshare.net/leonanavi/the-yocto-project-54840351.

RoboLearn организира хакатони всеки първи петък на месеца на различни теми и с различни лектори. Ако имате идея за тема или искате да представите нещо практическо, по което да работим заедно – пишете ни на office@iproduct.org.

Ако решите да идвате на хакатона – вземете си безплатно билетче от Eventbrite - https://www.eventbrite.co.uk/e/robolearn-hackathon-internet-of-things-with-yocto-project-and-openembedded-tickets-19980324689

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

IPT - Intellectual Products & Technologies

IPT - Intellectual Products & Technologies

Адрес:
гр. София, ул. Слатинска, бл.44, офис 2
Телефони:
(+359 2) 973 38 38