Новата платформа IBM Verse цели да промени начина, по който работим

Дата: 19 Ноември 2014г.

Новата социална електронна поща IBM Verse комбинира облачни, социални и аналитични решения, както и иновативен дизайн в обща e-mail услуга

София, 19-ти ноември, 2014 г. - IBM представя революционна иновация, която предлага на служителите интуитивен, сигурен и аналитичен начин за приоритизиране на важните задачи, намиране на правилните хора и информация бързо и лесно. IBM Verse е резултат от близо 100 млн. долара инвестиция в дизайн и иновации, като комбинира водещите облачни, аналитични, социални платформи и услуги за сигурност на IBM, за да преобразува работния процес.

IBM Verse интегрира различни канали, по които служителите общуват всеки ден – съобщения, срещи, календари, споделяне на файлове, бързи съобщения, социални мрежи, видео разговори и много други в една единствена платформа. Това е първата система за съобщения, която предлага възможност за „фасетирано търсене“ (faceted search), за да могат потребителите да отбелязват и намират точната информация, която търсят в огромния обем от данни.

Решението на IBM използва вградени аналитични услуги, които показват най-важните задачи за деня на съответния потребител. С времето IBM Verse изучава предпочитанията и приоритетите на служителите и така може веднага да предостави контекст на даден проект, както и хората и екипите, работещи по него. Решението е базирано на коментари и обратна връзка от широк спектър бизнес потребители, които се сблъскват с e-mail предизвикателства всеки ден – от счетоводители и търговски мениджъри до маркетинг специалисти и софтуерни инженери. В резултат на това, IBM представя няколко уникални иновации, сред които:

  • Интелигентно приоритизиране на задачите: Намиране и приоритизиране на най-важните задачи със светкавично бързо търсене и вградена интелигентна система, която анализира човешкото поведение и предпочитания.
  • Интуитивно взаимодействие между устройства: интуитивен потребителски интерфейс, оптимизиран за всички мобилни и уеб платформи, който помага на потребителите да управляват съдържанието и разговорите от множество устройства, като e-mail, календар, списъци, социални мрежи, чатове, онлайн срещи и документи.
  • Свързване на хора, а не съобщения: Предоставя дълбок контекст относно хората и екипите от дадена задача или проект. Позволява на потребителите да преглеждат служебни профили, да разберат връзките между служителите и екипите, и по-ефективно да управляват проектите си.

IBM Verse дава възможност на експерти да споделят мнението си и да публикуват ценни наблюдения под формата на блог пост, например, и да го разпространят до целия си екип. Така новата платформа променя изцяло начина, по който комуникираме на работното си място.

Изградено чрез платформата SoftLayer с корпоративен клас на сигурност, IBM Verse предоставя на корпоративни клиенти, малки предприятия и физически лица - облачна платформа, базирана на социалните технологии, която е оптимизирана за мобилна и уеб среда. Безплатната „freemium” версия на IBM Verse ще бъде достъпна през IBM Cloud Marketplace през първата половина на 2015 г. IBM Verse ще може да се сваля и като приложение за iOS и Android.

За повече информация за това как IBM трансформира начина, по който работим, посетете www.IBM.com/verse. 

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.