Новият ESET Mobile Security идва с проактивна сисистема за защита от кражба

Дата: 13 Май 2014г.

Новата трета версия на решението за защита на Android смартфони и таблети, ESET Mobile Security за Android, вече е достъпно в Google Play и ESET.com/bg. Приложението идва с подобрена Система за защита от кражба, която засича подозрително поведение на телефона и блокира функциите му, както и с пълна интеграция с портала my.ESET.com. Това позволява на потребителите да следят в реално време локацията на загубеното или откраднато устройство, както и да активират различни функции на ESET Mobile Security - като дистанционно изтриване на информацията, аларма, изпращане на съобщение до новия „собственик“ и т.н.
Базовите услуги на приложението, сред които защита от вируси, дистанционно изтриване на информацията на защитеното устройство и локализирането му, могат да бъдат използвани напълно безплатно. Платената версия на софтуера позволява използването на допълнителните функционалности, налични на my.ESET.com, като например следене на автоматично изпращани снимки с камерата на устройството или изпращане на съобщение до намерилия смартфона или таблета в момента.
Проактивната система за защита от кражба е нововъведение, което може да разпознае загубването или кражбата на устройството буквално в реално време на база подозрително поведение. Тя е достъпна само за собствениците на платен лиценз за ESET Mobile Security и изпраща автоматично последно известното местоположение на телефона в случай, че батерията на устройството падне на опасно ниски нива. В случай, че бъде въведен грешен PIN код или парола за отключването на устройството на смартфона или таблета, или пък бъде засечена смяна на SIM картата, ESET Mobile Security ще изпрати снимки от предната и задната камера, които ще бъдат достъпни през портала my.ESET.com.
Освен система за защита от кражба, ESET Mobile Security залага на доказано успешната технология за защита от вируси NOD32 Antivirus, на която разчитат над 100 млн. потребители от цял свят. Тази функционалност е достъпна както в платената, така и в безплатната версия на приложението. Безплатната модификация на ESET Mobile Security позволява пълното сканиране на защитеното устройство за вируси и зловредни кодове, както базови функционалности на системата за защита от кражба (например, изпращане на последно известните GPS на смартфон с SMS команда). Всички функции за собствениците на лиценз за платената версия на ESET Mobile Security се активират след стартирането на безплатен 30-дневен пробен период на приложението или след покупката на лиценз. Сред тях е задаването на график за сканиране или активирането на сканиране при всяко включване на зарядно към смартфона или таблета, пълна функционалност на Системата за защита от кражба, филтър за SMS и обаждания, както и одит на инсталираните приложения на телефона.

Новите функции на Premium версията на ESET Mobile Security са:
Интеграция с my.ESET.com. Достъп до уеб интерфейса за защитени Android устройства.
Следене на SIM карта. Защитеният телефон ще може да получава SMS команди, дори и в случаите, в които SIM картата му бъде сменена.
Следене на локация. Онлайн управление на Системата за защита от кражба. Достатъчно е просто устройството да бъде маркирано като загубено на my.ESET.com. Локацията му ще бъде показвана на карта в реално време, за да може локализирането му да бъде по-бързо и по-лесно.
Система за проактивна защита. Спира автоматично подозрителни действия, в случай че бъде въведен грешен PIN код или парола за отключване на смартфона или бъде засечена непозната SIM карта.
Снимки от камерата. Ако устройството бъде отбелязано като загубено в my.ESET.com, телефонът започва автоматично да снимка и изпраща снимки от предната и задната камера на устройството, които се синхронизират с портала. По този начин локализирането е още по-лесно.
Контакт с новия „собственик“. Редактируемо съобщение, което може да бъде изпратено до намерилия телефона.
Действия при ниска батерия. Ако батерията на устройството падне до критично ниски нива, текущото му местоположение се изпраща до my.ESET.com.
Списък с IP адреси. Съхраняване на списък с всички IP адреси, през които загубеното устройство се е свързвало с интернет.
„Потребителите разчитат все повече на мобилните си устройства, както за професионалния, така и за личния си живот. С тях те комуникират, съхраняват информация и дори извършват финансови транзакции. Освен че е неприятна, загубата или кражбата на такова устройство може да изложи много важна и чувствителна информация на риск,“ коментира Спас Иванов, търговски директор на CENTIO. Компанията е официален представител на ESET за България. „Обратната връзка от потребители на ESET Mobile Security беше еднозначна: те искаха бърз, ефективен и лесен начин за следене на локацията на смартфоните си. Затова сме особено горди с резултата и старта на новата и подобрена версия на ESET Mobile Security, с която потребителите ще защитят своите Android смартфони и таблети още по-добре,” добавя Иванов.

За да свалите безплатна версия на ESET Mobile Security на Android посетете https://play.google.com/store/apps/details?id=com.eset.ems2.gp
За повече информация за ESET Mobile Security посетете: http://www.eset.com/int/home/products/mobile-security-android/

Още новини

RSS виж всички

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

CENTIO Professional IT Security

CENTIO Professional IT Security

Адрес:
ул. Пиротска 98, 1303 София, България
Телефони:
+359 899 103 126
+359 (2) 813 88 90