Новият Windows 8.1 дава възможност на клиентите на Банка ДСК да управляват сметките си на мобилни устройства

Дата: 28 Ноември 2013г.

София, 27 ноември 2013 г. – Банка ДСК представи ново приложение за своите крайни клиенти, които предпочитат и използват Windows устройства. Приложението ДСК Смарт (dsksmart) за Windows 8 е част от платформата ДСК Директ за електронното банкиране и осигурява възможности за мобилното банкиране чрез смартустройства. За да покажат в детайли ДСК Смарт на потребителите, Майкрософт България и Банка ДСК организират демонстрации в 10 клона в градовете София, Бургас, Варна и Пловдив. През следващия 1 месец клиентите ще могат да изпробват, както приложението, така и новия Windows 8.1 с помощта на специално обучени за целта експерти.

Преди да започнат работа с ДСК Смарт, потребителите трябва да активират приложението чрез интернет банкирането ДСК Директ с въвеждането на клиентски номер и код за сигурност. ДСК Смарт предоставя индивидуална банкова информация и потребителите имат достъп до разплащателните си сметки, депозити и кредити. Те могат да виждат детайли като постъпления и направени преводи, лесно да извършват преводи между своите сметки, дори и в различни валути, както и да платят своите задължения за ток, вода и др. Клиентите на ДСК могат да извърват плащания към над 100 комунални доставчика в страната бързо и удобно, докато пътуват в метрото или чакат на опашка.

В приложението ДСК Смарт е достъпна и публична информация (АТМ-и, клонова мрежа, валутни курсове). Много лесно и бързо могат да се намерят клонове или банкомати на Банка ДСК, които са в близост до клиента. Приложението автоматично определя местоположението на потребителя и дава информация за най-близките точки. ДСК Смарт е прегледано и одобрено от комитета по сигурност на Банка ДСК. То може да бъде изтеглено безплатно от магазина на Windows (Windows Store) и да бъде инсталирано на всеки компютър, таблет или смарттелефон с Windows 8 и Windows 8.1.

“Използването на мобилните банкови услуги предоставя на екипа ни различна бизнес гледна точка за иновации. Ние виждаме голям потенциал в разрабовтането на Windows приложения. Microsoft винаги ни насочва към нови идеи и в началото на 2014 г. предвиждаме да стартираме пилотно и използването на мобилни устройства от банковите служители", сподели Юри Генов, директор на дирекция „ИТ и операции“ в Банка ДСК.

В съвремения свят хората все по-често използват мобилни устройства да работят и да се забавляват. Windows решението на Банка ДСК им предоставя допълнителни възможности, като им осигурява достъп до сигурни мобилни банкови услуги на най-популярната платформа Windows. Едно от големите предимства на новата операционна система на Microsoft е възможността за персонализация и добре познатия работен плот (десктоп режим), който е еднакъв за таблети и PC.

“Независимо дали предпочитате таблет или компютър, дали искате да работите или да се забавлявате – Windows 8.1 предлага персонализирано изживяване, което отговаря на специфичния стил и изисквания на всеки потребител. Windows 8.1 е важна стъпка към иновации и за бизнес партньорите, и клиентите. Той е продължение на Microsoft визията да предоставяме мощни и гъвкави съвременни ИТ инструменти, които помагат на компаниите да се възползват от мобилния стил на работа, като го комбинират с висока производителност, управление и сигурност. Очаквам все повече български фирми да преминат от Windows XP на Windows 8.1 заради предимствата на обновения Windows, тъй като на 8 април 2014 г. Microsoft преустановява поддръжката на XP“, заяви Петър Иванов, изпълнителен директор на Майкрософт България.

В средата на октомври т.г. Microsoft представи глобално Windows 8.1, богат на функционалности ъпдейт на популярната операционна система Windows 8 – интуитивна навигация; изключително лесен начин за търсене на файл на устройството или в интернет с новия Smart Search на Bing; широка гама от приложения и услуги, достъпни на началния екран (Skype, Mail, Xbox Video, Xbox Music, Bing food & drink, Internet Explorer 11); вградена поддръжка за 3-D печат; възможност за работа с до 4 приложения едновременно; дълбока облачна интеграция със SkyDrive; много нови приложения в Windows Store (включително Evernote, Facebook за Windows 8.1, Hulu Plus, Adobe Photoshop Express, eBay, Netflix и NOOK). 

Още новини

RSS виж всички

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

myPR

myPR

Адрес:
София
Телефони:
089 752 8090