Oracle Академия предоставя нови възможности за училищата и университетите в България чрез образователните си програми по ИТ

Дата: 14 Ноември 2013г.

Компанията проведе първия си Oracle Academy Open Day в страната ни

София, 14 ноември 2013 г. – Oracle Академия проведе днес първия си ден на отворени врати в България. Целта на форума е образователните институции да се запознаят с възможностите за членство в Oracle Aкадемия, които да обогатят учебните програми на училищата и университетите чрез интегриране на съвременни ИТ програми. Форумът беше открит от г-н Клод Коларо, Управител на Oracle България. Негов специален гост беше г-жа Гергана Паси, Дигитален шампион за България към Европейския съюз и Президент на ПанЕвропа България, която отправи обръщение към участниците. В събитието участваха и представители на Министерство на образованието.

Oracle Академия активно работи за развитието на ИКТ умения в България и насърчава преподавателите и техните ученици да участват в обучения по Java и база данни", каза Джейн Ричардсън, Регионален директор, Oracle Академия за региона на Европа, Близкия изток и Африка. "Чрез програмите в училищното образование, учениците могат да започнат своето пътуване по пътя на компютърните науки. Технологиите движат съвременната глобална икономика и когато интересът към тях се събуди сред учениците, те ще предпочетат да изучават компютърни науки във висшето си образование и да търсят професионална реализация в областта на ИТ."

В Oracle Academy Open Day взеха участие учители по информационни технологии (ИТ), университетски преподаватели по ИТ, заместник-ректори по учебната част и декани на специализирани факултети от 11 университети и колежи от цялата страна. Бяха изнесени технологични лекции по Java програмиране и управление на бази данни.

В Oracle Академия към момента членуват 2 000 студенти от 7 университета в цялата страна.

Оracle Академия e предназначена за ученици, учители, студенти и преподаватели и предоставя пълен набор от образователни програми, използващи водещ бизнес софтуер. Сред тях са обученията по основи в Java програмирането; създаване на Java програми с Greenfoot; създаване на бази данни и програмиране с SQL; програмиране с PL/SQL и др.

За Oracle Академия

Oracle Академия предоставя пълен набор от софтуер, програми, обучение на преподаватели, поддръжка и ресурси за сертифициране на средни и висши учебни заведения за образователни цели. Преподавателите могат да използват този ресурс в учебните програми по компютърни и бизнес науки, за да осигурят адекватни на бизнеса умения на своите възпитаници още преди старта на професионалната им кариера. Oracle Академия подпомага над 2.5 милиона студенти и ученици в 102 страни. За да научите повече, посетете: http://oracle.com/academy

За повече информация

Oracle Академия
Свържете се с Oracle Академия във Facebook и Twitter

За Oracle
Oracle създаде хардуер и софтуер, които оперират интегрирано в „Cloud” среда и във вашите центрове за данни. Повече информация за Oracle (NASDAQ:ORCL): www.Oracle.com/bg

Търговски марки
Oracle и Java са регистрирани търговски марки на Oracle и/или нейните клонове. Други имена могат да бъдат търговски марки на съответните им собственици.

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

Ardency Consulting

Ardency Consulting

Адрес:
53-55 Eduard I. Totleben Blvd. 1606 Sofia, Bulgaria
Телефони:
+359 2 805 71 58