Пластхим-Т внедрява най-новата версия на Microsoft Dynamics - AX 2012

Дата: 01 Октомври 2013г.

 Пластхим-Т е компания, чиято продукция е насочена предимно за износ. За да бъдат конкурентни на международните пазари и да поддържат изрядно качество на продукцията си, те решават да внедрят ERP система, за автоматизация на бизнес процесите си.
До този момент те използват едновременно няколко различни софтуерни системи, които обаче не позволяват на мениджмънта да разполага с необходимата информация за вземане на важни решения.
Тъкмо в този момент стартира нов инвестиционен проект за удвояване на съществуващите производствени мощности в производствената база в Аксаково (Варна), чиито процеси трябва да бъдат оптимизирани, обединени и управлявани заедно с останалите (Аксаково и Тервел). Нужна е и пълна прозрачност върху протичащите процеси.
В началото ръководството на Пластхим-Т се насочва към решението Microsoft Dynamics NAV. Базирайки се на опита си в бранша и изготвяйки подробен обхват на проекта, отговарящ на всички специфики на компанията, екипът на LLP насочва управляващите, че правилното решение е другата система на Microsoft - Dynamics AX. Стандартната функционалност на решението от по-висок клас – Dynamics AX покрива изискванията на Пластхим-Т в много голяма степен, докато при внедряване на Microsoft Dynamics NAV биха били нужни значителен брой доработки, което би се отразило значително и на общия бюджет.
Проектът включва внедряване на стандартните модули за Microsoft Dynamics АХ – Финанси, Покупки, Продажби, Склад, Производство и Планиране, Качествен контрол и BI инструмент - SQL Reporting Services. Включена е автоматизирана връзка (банков интерфейс) с две обслужващи Пластхим-Т банки и ТРЗ интерфейс. Планирана е допълнителна разработка за процеса по палетизиране на продукцията.
След приключването на проекта Пластхим-Т ще разполагат с единна база от данни, като работата на всеки отдел ще се отразява при останалите а ръководството ще има достъп в реално време до цялата информация. Благодарение на Dynamics AX 2012 ще се оптимизира и автоматизира веригата на доставките, ще се контролират паричните потоци на компанията и производството ще се планира в реално време. По този начин ще се оптимизират и контролират разходите, ще намалее оборотния капитал и ще се повиши цялостната ефективност на отделните отдели.

Още новини

RSS виж всички

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

LLP Dynamics

LLP Dynamics

Адрес:
ул. Майстор Алекси Рилец 38, ет.2
Телефони:
02/806 60 60