Победител в конкурса по програмиране на Мусала Софт- CodeIT.bg е Румен Христов

Дата: 11 Май 2012г.

Румен Христов получи голямата награда на финалния присъствен кръг на CodeIT.bg. Финалът се организира под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев и със специалното партньорство на Н.Пр. посланика на Южна Африка в България - Шийла Кемерер. Ректорът на Софийски университет “Св. Климент Охридски“, проф. Иван Илчев, беше домакин на официалната церемония по награждаване на конкурсa по програмиране – CodeIT, организиран от софтуерна компания Мусала Софт.

Победител във финала на CodeIT е Румен Христов - ПМГ „Н. Попович“, гр. Шумен, ученик 12 клас на второ и на трето място са съответно - Владислав Харалампиев и Йордан Чапъров.
„Тези български състезатели са двигателят на иновациите, които ще променят бъдещето на света към по-добро. А тръпката от надпреварата в CodeIT е частичка от пътя към успеха им.“ - сподели по време на церемонията Елена Маринова, Президент на Мусала Софт.

Почетни грамоти връчи Президентът на Република България Росен Плевнелиев - „Едни от езиците на бъдещето, са езиците с които програмираме. Българите непрекъснато се връщат от световни състезания със златни медали. Има толкова много талантливи млади хора и целият свят ги вижда”. Сред специалните гости бяха още Брус Мери, гуру в състезателното програмиране от Република Южна Африка, заместник-министърът на отбраната на Република Южна Африка Табанг Макуетла, представители на академичния, бизнес и неправителствен сектор – спонсори, партньори и приятели на състезанието.

След шест задочни кръга и участие на над 100 от най-талантливите информатици в България, на финала на CodeIT се класираха дванадесет топ състезатели от цялата страна. Ден преди финалния кръг специално за случая в България пристигна Брус Мери, за да проведе обучение на финалистите на тема как да бъдат по-добри и да развият уменията си в сферата на състезателното програмиране. Презентациите на лектора могат да бъдат видени на сайта на състезанието – www.codeit.bg. Гостът от Южна Африка се включи и в състезанието, а вариантите за по-добро решение на задачата бяха обсъдени със състезателите по време на церемонията след напрегнатата сутрин.

Класирането след финалния кръг е:
1. Румен Христов - ПМГ „Н. Попович“, гр. Шумен, ученик 12 клас
2. Владислав Харалампиев - Факултет по математика и информатика, Софийски университет "Св. Климент Охридски", студент I курс, специалност „Компютърни науки“;
3. Йордан Чапъров - Математическа Гимназия "Атанас Радев“ гр. Ямбол, ученик 12 клас;
4. Ивайло Странджев - Факултет по математика и информатика, Софийски университет "Св. Климент Охридски"; Магистратура "Изкуствен интелект";
5. Тодор Бончев - Факултет по математика и информатика, Софийски университет "Св. Климент Охридски", студент II курс, специалност „Компютърни науки“;
6. Даниел Дакев - МГ „Гео Милев“, гр. Плевен, ученик 10 клас;
7. Николай Неделчев - програмист;
8. Георги Георгиев - Софийска математическа гимназия "Паисий Хилендарски", ученик 11 клас;
9. Ясен Трифонов - ОМГ "Академик Кирил Попов" – Пловдив, ученик 12 клас;
10. Веселин Георгиев - програмист;
11. Кристиян Цъклев - Софийска математическа гимназия "Паисий Хилендарски", ученик 9 клас;
12. Георги Иванов - Технологично училище „Електронни системи” (ТУЕС) към Технически университет - София, ученик 11 клас.

CodeIT се организира от Мусала Софт в партньорство с неправителствени организации, ИТ Асоциации и най-елитните образователни институции в България. Всички състезатели на финала и участниците в задочните кръгове получиха награди, благодарение на партньорите в конкурса: Brainware, Brother, CnSys, Computel, Joy Optics, Lexmark, Ogy&Edimit, ZTE (Зи Ти И), Американска Фондация за България, БАИТ, Байт Кетъринг, БАСКОМ, Българска академия на науките – Институт по математика и информатика, Едуардо Миролио, Заедно в час, издателство "Инфодар", издателство "Милениум", Майкрософт, Мелън, Минерална вода „Горна Баня“, Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, Посолство на Южна Африка в България, Софийски университет "Св. Климент Охридски", Технически университет – София, Фрекълз.

На есен предстои стартът на следващото издание на състезанието и блясъкът на умовете на най-талантливите информатици в България.

За повече информация:
Връзки с обществеността
pr@musala.com
02/969 58 21

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

Мусала Софт

Мусала Софт

Адрес:
бул. Драган Цанков 36, СТЦ Интерпред; 1057 София
Телефони:
+359 2 969 58 21