Подробности за новата версия IBM Notes and Domino 9.0 Social Edition

Дата: 16 Ноември 2012г.

Новото поколение на платформата за съвместна работа интегрира "social" възможности в контекста на бизнес процесите

IBM представи част от новите възможности на IBM Notes and Domino 9.0 Social Edition – следващата версия на IBM Lotus Notes and Domino 8.5.3. IBM Notes and Domino 9.0 Social Edition е резултат от стремежа на IBM да интегрира цялото Social Collaboration портфолио. IBM Project Vulcan, който беше анонсиран преди повече от 3 години, е вече напълно реализиран в 9-тата версия на платформата, стъпвайки на IBM Social Business Toolkit, пълна интеграция с IBM Connections и множество други продукти от портфолиото на IBM.

Фокусът на IBM в посока "Social" бизнес

През последните години служителите получават и обработват все по-голям обем информация, имейл съобщения, задачи и приложения. В резултат на това прекарват голяма част от деня си в работа с имейла. Реално потребителите не разполагат с адекватни инструменти и средства, с които да споделят файлове, чатове, документи, задачи по проекти, нотификации и други носители на информация. А ако разполагат с такива, то те са разпръснати, непълни и най-вече несъвместими. IBM Notes and Domino 9.0 Social Edition отговаря именно на тези предизвикателства, като дава иновативни решения, които гарантират постигане на по-ефективна и по-продуктивна работа.

Какво да очакваме от IBM Notes and Domino 9.0 Social Edition?

  • Изцяло нова визия на познатия Lotus Notes клиент - обновен интерфейс, опростена навигация, лесно откриване на информация;
  • Вграден "Activity stream" - възможност за интеграция с различно по вид съдържание;
  • "Embedded Experience" - осигурен достъп до бизнес приложения с възможност за предприемане на действие според ситуацията (коментаране, сваляне на файл, редактиране на текст или приложение, стартиране на чат, изпращане на имейл и пр.);
  • По-бърза и по-лесна разработка на приложения;
  • Поддръжка на SAML, OAuth идентификация;
  • Изцяло променена визия на iNotes -уеб клиента ще е с аналогичен вид на Notes клиента;
  • IBM Notes браузър плъгин;
  • Още подобрения в Lotus Traveler с поддръжка на BES 10 и Windows 8.

Разработката на новата версия е в много напреднала фаза и след месец – на 14 декември 2012 г. се очаква да може да се свали, инсталира и тества публичната бета версия.

За Ай Би Ес България:
Ай Би Ес България (www.ibs.bg) е водеща българска компания приела предизвикателството чрез иновативност и прогресивни технологии да доставя решения променящи живота и бизнеса. Съчетаваме услуги в областта на информационните технологии с високо квалифицирани умения и професионализъм, които подпомагат развитието на организациите с оглед постигане на по-висока ефективност, по-добро ниво на обслужване на клиентите и партньорите и по-добра продуктивност.

За да осигурим най-доброто за своите клиенти, ние си партнираме с лидерите. Ай Би Ес България е Premier бизнес партньор на IBM и Lenovo, оторизиран сервиз за IBM/Lenovo продукти, оторизиран риселър на Apple, оторизиран център за обучение за IBM софтуер и RedHat, партньор на CISCO и Oracle.

Още новини

RSS виж всички

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

myPR

myPR

Адрес:
София
Телефони:
089 752 8090