Приключи първият безплатен курс по програмиране за iOS на MentorMate Academy

Дата: 15 Февруари 2013г.

На 11.02.2013 г. от 18 до 21 ч в залата на академията на бул. Александър Малинов 51, София, се проведе презентация на проектите на студените и се раздадоха сертификати за успешно завършване.
Равносметката от 3 месечния безплатен курс е: повече от 220 кандидати, 20 избрани студента и 18 завършили успешно. В момента завършилите се интервюират за започване на работа в MentorMate. Очакванията са, че около половината от тях ще започнат работа в компанията.

Двамата преподаватели Стоян Симов и Николай Томитов споделиха, че проектите, които студентите представиха в групи по трима, представляват напълно завършени приложения, някои, от които са готови да излязат на пазара. Сред проектите могат да се отличат:

  • GarbageCollector - приложение, чрез което може да се заснеме боклук на земята, да се сподели в социалните мрежи и да се изпрати към локалното подразделение на вторични суровини;
  • iHotels - приложение за информация и резервации на хотели в България;
  • iPlaces - приложение, което засича локацията на юзъра и му показва барове, ресторанти и клубове, които се намират наблизо, те могат да се оценяват и да се пишат коментари за тях;
  • iTravel - приложение, което показва информация за хотели, забележителности и хората, които пътуват с теб;
  • kloudFM - приложение, което те логва с dropbox акаунта ти и възпроизвежда файловете от там, като те могат да се шерват и оценяват във Facebook и Twitter.

Стефан Цвятков, iOS Practice Manager в MentorMate България, обобщи: “Не очаквахме такива резултати, студентите ни изненадаха с доброто си представяне и отличното усвояване на материала. Наистина сега ни предстои най-трудното: да изберем кои от тях да наемем в MentorMate”

 

За MentorMate и MentorMate Academy:
MentorMаte е американска компания за разработка на специализиран софтуер, основана през 2001 г. в Минеаполис, САЩ. Освен там, има офиси в София, Велико Търново и Пловдив. През 2012 компанията беше обявена за 7-мата най-бързо развиваща се компания в Минесота и 14-тата в средните щати на Америка.
Клиенти на MentorMate са едни от най-иновативните компании в САЩ и няколко от Fortune 500. В момента в българските офиси работят над 120 софтуерни специалисти.
MentorMate Academy предлага безплатни курсове по програмиране за най-новите и търсени технологии в световен мащаб.

За допълнителна информация:
MentorMate България
Tel.: +359 (2) 862 26 32
E-mail: office@mentormate.bg

Още новини

RSS виж всички

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

Ментормейт България ЕООД

Ментормейт България ЕООД

Адрес:
бул. „проф. Цветан Лазаров“ 67