Приложението за за сравнителен анализ NVIDIA FCAT VR е налично за безплатно ползване

Дата: 19 Март 2017г.

Преди броени дни NVIDIA обяви FCAT VR, приложението, което предлага разработчиците на игри, производителите на хардуер, рецензаторите и ентусиастите възможност да тестват ефективността на VR игрите на PC, където скоростта и плавността предотвратяват потенциалните смущения или прекъсвания в геймплея. До сега, тестването на Virtual Reality се базираше на общи инструменти за сравнителен анализ, синтетични тестове и топлинни решения, които не успяваха да разкрият истинските възможности на графичните карти във VR игрите. С FCAT VR, данните за ефективността могат да се прочетат на статистиките на драйверите, Event Tracing for Windows (ETW), събития за Oculus Rift и API-то за изпълнение на StreamVR за Vive, за генериране на точните данни на графични карти.

През 2013, NVIDIA преразгледа GPU benchmarking с FCAT, безплатна програма, която позволява на геймърите и рецензаторите да тестват не само нивата на FPS, но също така и плавността и качеството на геймплея на всички графични процесори.

Използвайки информацията предоставена от FCAT VR, потребителите могат да създават графики и да анализират данните за frametime, изгубени рамки и много други, откривайки шутери, интерполация и качество на опита, предлагани от всеки GPU, докато се провежда играта за тестване на VR.

Приложението е налично за безплатно сваляне на GeForce.com.

Reviewers Guide и Benchmarking Guide са налични на www.nvidia-press.com.
Кратко видео обясняващо FCAT VR, е налично тук: https://youtu.be/VipgmnfrBMc.
В допълнение, един детаилен how-to гид е наличен на GeForce.com.

Още новини

RSS виж всички

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".