QlikTech на челна позиция в „Квадранта на лидерите” за трета поредна година

Дата: 05 Март 2013г.

Проучването на Gartner “Business Intelligence and Analytics Platforms Magic Quadrant 2013” позиционира компанията в Квадранта на лидерите по иновативна визия и широка функционалност

QlikTech, лидерът при Business Intelligence (BI) решенията, е отново с водеща позиция в „Квадранта на лидерите” (Leaders Quadrant) съобщава докладът на Gartner - 2013 Business Intelligence and Analytics Platforms Magic Quadrant report. За трета поредна година компанията QlikTech получава високото признание, утвърждавайки своята челна позиция в Квадранта на лидерите по критериите иновативна визия и широка функционалност. Квадрантите на Gartner „Gartner Magic Quadrants” съчетават бърз преглед и оценка на действието на BI продуктите в различните сегменти на пазара. Този метод за проучване подпомага крайния потребител при избора на бъдещ доставчик на BI продукт или услуга. Целият доклад можете да разгледате от тук.

Според доклада „Специалистите от Gartner забелязват нарастване на броя на организациите, които използват бизнес анализи за придобиване на съществени възможности като интерактивната визуализация, позволяваща на потребителите да вникнат в същината на корпоративните данни”. В официалния документ също се съобщава, че „Доставчиците от бранша са съсредоточили своите усилия при удовлетворяването именно на това клиентско търсене. За основна тема на 2012г. може да се приеме превръщането на Data Discovery в преобладаваща BI архитектура”.

„Тази година за нас също ще бъде от изключително значение, защото днес всеки доставчик в „Квадранта на лидерите” предлага някакъв вид self-service BI, което показва, че инициираната от нас категория – Business Discovery е променила цялата BI индустрия”, споделя Lars Björk, Изпълнителен Директор на QlikTech. „Винаги сме били движеща сила в BI индустрията и годините на иновация, през които създавахме категорията Business Discovery, сега се превърнаха в конкурентно предимство на нашите многофункционални приложения. Доста е вълнуващо да бъдем лидери в толкова динамичен пазар, чието начало поставихме ние. Gartner проследиха нашето развитие от мечтатели, през претенденти, до лидери и ние очакваме нетърпеливо следващите години, в които да продължим да предопределяме пазара.”.

QlikTech продължава да израства с новата категория на self-service BI, тъй като компаниите търсят алтернативи на традиционните софтуерни решения с цел скъсяване процеса на разрешаване на проблемите. През юни 2012г. QlikTech придоби решението за управление на данни от Expressor, за да улесни внедряването на QlikView, така че служителите на организацията да имат достъп до важната за взимане на решения информация. През есента на 2012г., компанията обяви QlikView Direct Discovery, позволявайки на потребителите да обединят големи обеми данни от различни източници (Big Data) с информацията от паметта на QlikView. Всички функционалности могат да бъдат достъпени и чрез колективните или мобилни възможности на платформата – Social и Mobile Business Discovery.

През всичките години на непрестанна иновация и променящата се същност на BI, QlikTech постоянно се стремят да наложат самия глобален стандарт за това как хората да получават най-важното от наличната информацията. Чрез своята патентована технология, асоциативното търсене, сътрудничеството и мобилните възможности на QlikView, потребителите могат сами да задават въпроси и да получат техните отговори в процеса на работа - бързо и лесно. Бизнес потребителите могат да продължат да проучват информацията и да откриват нови зависимости и тенденции свободно, вместо да биват ограничавани до отговорите на предварително установени въпроси.

За Magic Quadrant
В своето проучване, Garner не визира конкретен доставчик, продукт или услуга и съветва потребителите да не ограничават избора си само до най-големите доставчици с най-добри показатели. Проучванията и публикациите на Gartner съдържат мнения, които не би следвало да се тълкуват като изявления и факти. Gartner отхвърля всички обещания, направени или намекнати в това проучване, както и гаранции за годност и търговска стойност.

За QlikTech
QlikTech e софтуерен лидер в областта на Business Discovery – потребителски ориентираните Business Intelligence (BI) продукти. Компанията предлага най-динамично развивaщата се BI платформа в света - QlikView Business Discovery, която предоставя интуитивни справки и анализи за пълен контрол върху информацията. QlikTech разполага с офиси по цял свят, които обслужват повече от 26 000 клиенти в над 100 страни. QlikView се предлага у нас от Инфос България – официалният дистрибутор за страната, реализирал внедрявания на BI приложението в множество компании от различни браншове.

Още новини

RSS виж всички

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

myPR

myPR

Адрес:
София
Телефони:
089 752 8090