Самолетните билети – от черната дъска до мобилния телефон

Дата: 05 Август 2015г.

Продажбата на самолетен билет е доста сложен процес, зад който, скрити за потребителя, остават редица влияещи фактори, процедури и посредници. И независимо, че днес нещата се случват далеч по-лесно и неусетно, в общи линии моделът е същият, както и преди десетилетия – авиокомпании, глобални дистрибуционни системи, агенции и тн.
В миналото, да продадеш самолетен билет е било трудна задача. Агентите са били заобиколени от огромни черни дъски с написани върху тях десетки полети, разписания и наличности. Те трябвало да се ровят в километрични файлове, за да проверят има ли свободно място на желания от вас полет. След това да се свържат обратно с вас и, ако имате късмет, да ви зарадват с новината, че място на полета има. Ако не – играта започвала отначало.
Днес всичко това изглежда почти невероятно. Развитието на технологиите даде възможност всеки сам да търси, избира и резервира желания полет без да дори да излиза от дома си.
Нещо повече – вече където и да се намираме, можем просто да извадим телефона от джоба си и да се сдобием със самолетен билет за няколко минути, без дори да ни е нужен компютър. Как е възможно това?
Експертът в онлайн пътуванията – eSKY, следи отблизо поведението на пътуващите в продължение на 10 години. Според тях, независимо колко сложен е процесът по интеграция на необходимите технологии, самолетните билети трябва да са също толкова лесно достъпни за потребителя, колкото и всяка друга стока и услуга.
А анализите са недвусмислени – само за последната година мобилният трафик е нарастнал с над 32%, а потреблението през мобилно устройство се е увеличило почти десетократно. Това довежда до необходимостта от разработването на специално мобилно приложение за самолетни билети, с помощта на което потребителите да могат да резервират полет независимо от времето и мястото, на което се намират, в рамките на броени минути. Единственото необходимо е да имат смарт устройство и достъп до интернет.
Приложението е уникално по рода си в България, тъй като комбинира полетите на над 650 редовни и нискотарифни авиокомпании по целия свят, предлагайки огромен избор от възможности. Резервацията е бърза, а самолетният билет пристига на електронната поща до 24 часа. Плащанията са защитени посредством най-модерните технологии за сигурност на онлайн транзакциите.
Така пътят на самолетните билети от черната дъска до мобилния телефон е вече изминат, а потребителите тепърва ще се радват на все по-широки възможности да организират пътуванията си само с помощта на мобилното си устройство, коментират от eSKY. 

Още новини

RSS виж всички

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

myPR

myPR

Адрес:
София
Телефони:
089 752 8090