Samsung създаде иновативно приложение, което предпазва вашето зрение

Дата: 22 Април 2016г.

София, 22 април 2016 г. – Samsung представи приложението Samsung Safety Screen, което помага на потребителите, и най-вече на децата, да държат мобилните устройства на най-удобното и правилно разстояние от очите им.

Приложението Samsung Safety Screen е безплатно за всички устройства с операционна система Android и вече може да бъде свалено от Google Play. Веднъж включено приложението работи без да смущава потребителя и дори може да се защити с парола за по-добър родителски контрол. То използва напредничав софтуер за лицево разпознаване и работи като изключва екрана и показва забавна анимация, когато устройството се намира твърде близко до очите на потребителя. Екранът на смартфона или таблета остава заключен докато не бъде отдалечен на препоръчителното разстояние от очите.Според проучване на организацията Vision Council[* https://www.thevisioncouncil.org/content/digital-eye-strain/kids]*, в последно време се наблюдава ръст на случаите на миопия (късогледство), което се дължи на различни фактори като генетична предразположеност и външната среда. Основните външни фактори са гледането на дигитални устройства от твърде близко разстояние и слабото излагане на естествена светлина, което се дължи на по-малкото време прекарвано навън. Изморяването на очите може да засегне децата и тийнейджърите, чиито очи се натоварят, когато се забавляват с дигитални устройства през продължителни периоди.

Тарек Сабах, ръководител на дивизия „IT and Mobile“ в Samsung Gulf Electronics, коментира: „Употребата на електронни устройства като смартфони и таблети, се увеличава драстично сред всички възрастови групи – от забавление с филми до играенето на игри и в последно време за образование, тъй като много училища започнаха да използват таблети по време на своите занятия. Ние забелязахме, че децата прекарват продължителни периоди от време със своите устройства и ги държат прекалено близо до очите си, което не е добър навик и може да предизвика влошаване на зрението. Samsung, който е лидер в иновациите, се грижи за здравето и сигурността на своите потребители. Поради тази причина, ние създадохме това иновативно приложение, което помага на потребителите да предпазят очите си, като им напомня да държат своите мобилни устройства на правилното разстояние от очите.“

Приложението е създадено от Samsung Gulf Electronics в партньорство с Leo Burnett MENA и осигурява иновация, която променя живота на хората. Samsung Safety Screen вече получи награда от конкурса Dubai Lynx. По-рано тази година, освен останалите иновации, Samsung представи и KalimaLock – интелигентно приложение, което имаше за цел да възвърне интереса към арабския език на младото поколение. Разработеното от Samsung приложение KalimaLock учи потребителите да пишат и произнасят думи на арабски, като същевременно им показва значението на думата и нейната употреба спрямо контекста.

Още новини

RSS виж всички

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".