Създадената от LinkedIn стрийминг платформа Apache Kafka ще бъде представена на Java2Days от Tick42

Дата: 16 Ноември 2016г.

София, 14.11.2016 г.: Софтуерната компания Tick42, базирана в София, ще проведе интензивно практическо обучение по ставащата все по-популярна стрийминг платформа Apache Kafka по време на конференцията Java2Days. Платформата бе инициирана от LinkedIn през 2011 г. и вече се използва от гиганти като Netflix, Uber, CloudFlare, Spotify, PayPal, Betfair, Shopify, Walmart и HubSpot.
Apache Kafka, чийто код бе отворен скоро след създаването ѝ, е написана на Scala и Java. Целта ѝ е да предостави унифицирана, високоскоростна платформа за управление и обработка на големи потоци от данни в реално време.
Нейният слой за съхранение на данните е проектиран и оптимизиран специфично с идеята за стрийминг. Това, заедно с възможностите за интеграция с външни системи чрез Kafka Connect, прави Apache Kafka много подходяща за компании и системи, които работят с големи потоци от данни в реално време и е нужно да гарантират минимално забавяне във времето за достъп до информацията.

Hands-on Kafka
Практическата сесия, озаглавена Hands-on Kafka, ще бъде водена от Владимир Цанев от Tick42. Той е един от най-добрите български Java програмисти, има значителен принос в редица проекти с отворен код, като Spring Boot, Spring Session и Orika, и е съавтор на книгата „Въведение в програмирането с Java“.
Сесията е базирана на опита на Tick42 с прилагането на Apache Kafka в мащабен проект в международна инвестиционна банка. В рамките на този проект, обхванал 9000 компютъра, компанията е използвала Apache Kafka при внедряването на своята платформа Glue42 за интеграция на десктоп и уеб приложения.
По време на обучението участниците ще се запознаят с възможностите на Apache Kafka и характеристиките, които я отличават от другите подобни платформи. Ще бъдат представени и начините за публикуване и обработка на голям брой съобщения, изпращани от и до платформата.
От участниците не се изисква да имат опит с Apache Kafka, но ще бъде необходимо да разполагат с лаптопи с Java 8, за да могат да се включат активно в обучението.
Hands-on Kafka ще се проведе на 16 ноември от 16:40 до 19:30 ч. в централното фоайе на Интер Експо Център.
Повече информация относно програмата на Java2Days е налична в сайта на събитието.

Tick42
Tick42 е основана през 2010 г. софтуерна компания, чиито продукти се използват от корпоративни клиенти като JP Morgan, Reuters, CMC и Bloomberg. Компанията работи и по други софтуерни проекти за своите клиенти.
Екипът на Tick42 е силно специализиран в Javascript, Java, Clojure, C++ и C#.
Един от основните продукти на Tick42 е Glue42 – платформа за интеграция на настолни и уеб приложения в реално време. С тази разработка компанията наскоро спечели първо място на хакатона The New World Symphony 2016.
Основният офис на Tick42 се намира в София, където работят над 40 софтуерни експерти, като компанията планира да разшири чувствително екипа си през 2017 г.

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.