Шнайдер Електрик представя ново поколение на тъч дисплеите и бутониерите за управление на Умен дом

Дата: 23 Август 2016г.

Шнайдер Електрик, глобалният специалист в енергийния мениджмънт и автоматизацията, представи днес KNX Multitouch Pro и KNX Pushbutton Pro: два чисто нови потребителски интерфейса, базирани на KNX технология. KNX Multitouch Pro и KNX Pushbutton Pro обединяват тази нова технология, за да донесат оптималното за потребителите в експлоатацията и гъвкав контрол във функциите за комфорт в стаята.
Съвременните потребители очакват иновация, дизайн, но и улеснение. Шнайдер Електрик отговаря на това търсене, представяйки KNX Multitouch Pro и KNX Pushbutton Pro – два нови потребителски интерфейса, които осигуряват интуитивен и гъвкав стаен контрол на осветление, отопление и позициониране на щори, посредством лесен за използване интерфейс – наподобяващ визуално и на допир интерфейса на стандартните смартфони или таблети. Това ново решение включва в себе си множество функции в едно устройство за управление, премахвайки нуждата от многобройните интерфейси, които бяха нужни за извършването на същите функции преди. KNX Multitouch Pro включва тъч скрийн, който позволява да имаме пълен контрол на основните функции в стаята като температура, позиция на щорите и ниво на осветеност. Може да бъде инсталиран за всяка стая от централна точка и комбинира функционалното разнообразие на термостат и мултифункционален пуш-бутон с интуитивната операционна философия на смартфон или таблет. Смяната от една функция в друга се случва с едно движение на пръста по екрана и позволява лесно и интуитивно превключване между основните функции и избиране от тях.
Устройството дава възможност да се избира между два дизайна на дисплея – вертикален или кръгово-подреден дисплей, възможна е и комбинация от двата, което означава, че интерфейсът на дисплея винаги е оптимизиран в зависимост от предпочитанията на потребителя и може да бъде променен във всеки един момент. При кръгово подредения дисплей може да бъдат извадени до осем функции, а при вертикалния – до 15. Когато става дума за иновация, KNX Multitouch Pro превъзхожда със способността си да активира най-използваните функции с лесно движение на ръката. Сензорите на дисплея разпознават дали движението е вертикално или хоризонтално.
KNX Pushbutton Prо е създаден като продължение на KNX Multitouch Pro и е предназначен за инсталация в зони, където има нужда от допълнителен контрол на функционалността за управление на светлината и на щорите. Висококачественият дизайн на KNX Pushbutton Pro дава на потребителите пълен контрол на удобствата в дома със своите интуитивни и лесни за проследяване символи на функциите. Тези символи мога да бъдат видими върху бутониерата, осветени задно и/или персонализирани според личните предпочитания. Новият KNX Pushbutton Pro осигурява максимум гъвкавост за всяка една фаза от планирането и проектирането. Освен това, разпределението на вида и номерата на функция може да бъде променяно във всеки един етап на инсталационния процес. До четири функции за светлина, щори и топлина могат да бъдат контролирани с KNX Pushbutton Pro. Това означава, че в комбинация с KNX Multitouch Pro, потребителите разполагат с перфектното решение за интуитивен и гъвкав контролер за дома и за комерсиална употреба.
Лесна инсталация
Голямо предимство на това ново решение за контрол, особено привлекателно за инсталиращите го, е че планирането и инсталирането на новият KNX потребителски интерфейс може да е гъвкаво и лесно. За базова инсталация на KNX са нужни само две връзки, за всички стаи, базирано на номера на нужните функции. Разпределянето на желаните функции може да бъде включено в процеса на експлоатация. Тази особеност позволява често използваните функции да бъдат предварително дефинирани от EIB Tool Software апликацията. Това може да става по всяко време без риск от загуба на адресати. Няма нужда от допълнителен енергиен източник за нужните на KNX Multitouch Pro или за KNX Pushbutton Pro.
Дизайн, отличен с награди
Когато става дума за естетика, KNX Multitouch Pro и KNX Pushbutton Pro са базирани на дизайна на серията Мертен, което означава, че потребителите сега имат лесен достъп до перфектно плосък контролиращ интерфейс, който предлага максимална повърхност в минимален размер на рамката и разнообразие от цветове, от награждаваната линия на осветителни ключове. 

„Нашите клиенти направиха напълно ясно желанието им да получат решение за иновативен домашен контролер, който улеснява живота им и им носи удобство“, казва Филип Делорме, изпълнителен вицепрезидент, Partner Business, Шнайдер Електрик. „Тези продукти показват отдадеността на Шнайдер Електрик към своите клиенти и желанието да им предоставя оптимално улеснение и удобство с интуитивен и гъвкав стаен контролер на функциите.“ 

Идеален за нови сгради или реконструкции, създаден за офиси и висок клас жилищни и търговски сгради. KNX Multitouch Pro и KNX Pushbutton Pro са на разположение от мрежата дистрибутори и специализирани партньори на Шнайдер Електрик в България.

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.