След София и Велико Търново плащането на местни данъци и такси през ДСК Директ вече е достъпно и за клиентите на Банка ДСК от други общини

Дата: 12 Март 2015г.

За улеснение на своите клиенти Банка ДСК вече две години предлага удобни и лесни възможности за плащане към община Столична и община Велико Търново на задълженията по Закона за местните данъци и такси. Клиентите на Банката от общините Варна, Карнобат, Бяла Слатина, Мездра, Генерал Тошево, Каварна, Червен бряг, Карлово, Садово, Сопот, Котел също вече могат да се възползват от лесния и удобен начин за плащане на текущи данъчни задължения през платформата за интернет банкиране ДСК Директ. Там те могат да заплатят дължимите данъци за недвижим имот и за превозно средство, както и таксите за битови отпадъци и за притежаване на куче. Без да се налага посещение на банков офис или на каса на общината, данъчно-задължените лица могат да се информират през ДСК Директ за дължимите суми на тяхно име и на името на съсобственици в съответната данъчна партида, както и да извършат плащане.
В ДСК Директ достъпни за плащане са както новите задължения за 2015 г., така и неплатени дължими суми за предходни периоди, заедно с дължимите лихви. Опцията е достъпна от меню „Битови сметки“ >> подменю „Данъци и такси“. Плащането на всяко отделно задължение за вид данък, партиден номер и задължено лице се таксува като вътрешнобанков левов или валутен превод (в зависимост от валутата на сметката, от която се извършва плащането) съгласно тарифата на Банка ДСК. Плащането чрез ДСК Директ се отразява в реално време в общините.
Друг популярен и удобен начин за плащане на задълженията е традиционната услуга, която Банка ДСК предлага на клиентите си - плащане чрез директен дебит от разплащателна сметка. Това става с еднократно предоставяне на съгласие за плащане в полза на съответната община, след което всяка година, при достатъчна наличност по разплащателната сметка на клиента, Банка ДСК извършва плащането съгласно желанията на клиента: на вноски или изцяло, включително с предоставената съгласно Закона за местните данъци и такси отстъпка за данък „Недвижим имот”. За 2015 ползването на отстъпката върху данък „Недвижим имот”, съгласно наредбата за местни данъци и такси се прилага и при плащанията чрез всички канали на банката, т.е. сумата, която системата на общината подава/визуализира за конкретно задължение е с приспадната отстъпка.
С непрекъснато обогатяващите се функционалности ДСК Директ се наложи като една от най-надеждните и лесни за управление платформи за интернет банкиране, която предлага максимално улеснение на клиентите на Банката.

Централно управление
Дирекция Комуникации и
координация
Ул. Московска №19
тел.: (02) 93 91 174
Call Center: 0700 10 375
www.dskbank.bg

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

myPR

myPR

Адрес:
София
Телефони:
089 752 8090