Софтуерната компания eCommera стана първият „Семеен добродеятел“

Дата: 08 Януари 2014г.

Софтуерната компания eCommera стана първият „Семеен добродеятел“, който в продължение на една година поема издръжката на дете от Семейна къща на фондация „За Нашите Деца“. В Семейната къща живеят шест изоставени от родителите си бебета, за които се грижи истинско семейство. Къщата е възможност за децата да живеят в семейна среда, а не да попаднат в изолацията на социалните домове, каквато е обичайната практика в България при невъзможност родното семейство да се грижи за децата си.

eCommera е софтуерна компания, създадена през 2007 г. и има офиси в Англия, България, САЩ, Франция, Канада и Индия. В българския офис на eCommera работят повече от 150 висококвалифицирани специалисти, които разработват цялостни решения за електронна търговия за клиенти като ASDA Direct, Clarins, Летните олимпийски и параолимпийски игри в Лондон 2012.

В рамките на една година от еКомера даряват средства за издръжката на малкия Мартин, който е изоставен още в родилния дом, тъй като майка му е наркозависима и не може да се грижи за него. За щастие обаче вместо да попадне зад стените на социалните институции, където да прекара детството си в изолация, мъничето пристига при нас в Семейна къща, когато беше на 40 дни. В началото детето премина през много тежък период, защото следите от упойващите вещества, които е взимала майка му, са оказали влияние върху неговото здравословно развитие. Днес, осем месеца по-късно, след неуморни грижи, детето се развива добре и е най-пъргавият малчуган в къщата.

„Компания еКомера традиционно подкрепя децата в нужда и различни благотворителни каузи, като в събирането на средства се включват и служителите на компанията. За нас от фондация „За Нашите Деца“ това е пример за осъзната социална отговорност, която не е просто разбиране на мениджмънта, а и на всеки един служител на фирмата. Щастливи сме, че те станаха първият „Семеен добродеятел“ и вече шест месеца ни помагат да осигурим всичко необходимо за грижата на малкия Мартин“ – сподели Теодора Стоименова от фондацията.

„Като социално отговорна компания за нас е важно да работим за подобряването на социалната действителност у нас чрез подкрепа на различни обществени инициативи и публични кампании, организирани от фондации като „За Нашите Деца”. - коментира Слави Славов, Мениджър на eCommera за България - „Насърчаваме това мислене в ежедневието на нашите служители като неизменна част от корпоративната култура на компанията.”.

 

Още новини

RSS виж всички

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

Фондация "За Нашите Деца"

Фондация "За Нашите Деца"

Адрес:
Централен офис София 1766, България Младост 4, ул. Бизнес Парк София 1 Сграда 13B, ет.2
Телефони:
тел./факс: 02/ 980 70 58, 988 82 45,