Студенти от ТУ-София и СУ „Климент Охридски” мерят сили в софтуерно състезание на „СТАНГА” АД

Дата: 13 Март 2012г.

На официална церемония в Технически университет-София „СТАНГА” АД отличи победителите в софтуерното съревнование за мобилно приложение в BEST Инженерна седмица 2012. Събитието се организира съвместно от Борда на европейските студенти по технологиите- София и Технически университет-София. В рамките на инициативата „СТАНГА” предостави възможност на три отбора от ТУ-София и СУ „Климент Охридски” да премерят сили в реални работни условия в офиса на дружеството на 7 март т.г. За победител бе избран отбор “Random” в състав Венелин Петров и Стефан Стефанов от Факултет за френско обучение по електроинженерство към ТУ-София и Георги Стоянов и Ганчо Данаилов от Факултета по математика и информатика на СУ „Св. Климент Охридски”.


Тема на състезанието на „СТАНГА” бе разработката на прототипи за мобилни приложения като приоритетно направление в дейността на компанията. Отборите се съревноваваха в три сфери – музика, туристически дестинации и филми. Всеки от тях имаше свободата да предложи алгоритъм за предоставяне на „умно” съдържание в съответната област според интересите на даден потребител и неговата активност в различни социални мрежи. При работата си по казусите участниците бяха напътствани от представители на техническия мениджмънт на компанията.


„СТАНГА” подкрепя провеждането на BEST Инженерна седмица за втора поредна година. „Подобни инициативи са изключително ценни за нас като работодател,” коментира Васил Генов, генерален мениджър на „СТАНГА” АД. „Те не само ни помагат да се ориентираме в очакванията на младите специалисти, но и често ни срещат с наши бъдещи колеги.” В резултат от предходното състезание към екипа на компанията се присъединяват трима от участниците.
 

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

"СТАНГА" АД

"СТАНГА" АД

Адрес:
бул. "Черни връх" №43
Телефони:
+359 819 60 60