Световната компания Microsoft даде висока оценка на портала за управление на обучението в Колежа по МТ&M

Дата: 14 Септември 2014г.

 Световната компания Microsoft даде изключително висока оценка на изградения портал за управление на обучението в българския Колеж по мениджмънт, търговия и маркетинг като го включи в листата си за най-добри примери в използването на иновативни програмни продукти. Това става ясно от публикуваната информация на интернет страницата на втория по големина производител на софтуер и услуги в областта на информационни технологии, в която се казва, че използваните Office 365 и Microsoft Share Point предоставят единно решение за вътрешна комуникация между всички студенти, преподаватели и административен персонал с лесен достъп до учебни материали, електронна поща, календар и контакти.

Проектът на висшето училище е завършен за 4 месеца с помощта на Abilitics- водещ доставчик на продуктите на Microsoft за изграждане на интегрирани операционни системи в България. Идеята за внедряването на Microsoft Office 365, и по-специално на Microsoft SharePoint Server 2010 като платформа, се роди през 2012 г., когато посетихме холандския университет Фонтис за приложни науки, заяви Милена Хубанова, административен директор на Колежа по МТ&M. Според нея там те откриват колко гъвкава и лесна за приложение е системата на Microsoft за персонализирано обучение и каква минимална IT-подръжка се изисква за нея.

Преди въвеждането на новата платформа Колежът по мениджмънт, търговия и маркетинг използва системата „Moodle“ за управление на обучението. Комуникацията в нея също се извърщва чрез електронна поща, но не е организирана в интегрирана система. Освен това, курсовете за обучение не бяха налични в студентските профили в края на учебната година, което води до загуба на база данни, обясниха от висшето училище. „Moodle“ не успя да ни осигури платформа за създаване на индивидуални планове за обучение и придобиване на професионални умения и компетентност, затова започнахме да търсим нейна алтернатива, добавиха от там.

Новият портал за управление на обучението се приема много добре от всички преподаватели, студенти и административен персонал, подчерта Милена Хубанова. Според нея потребителите харесват гъвкавостта, надеждността и лекотата при използване на сървъра.

Освен, че значително подобрява вътрешната комуникация в Колежа по МТ&M, изградената платформа позволява достъп на студентите до всички учебни материали и помагала, планове за обучение, графици, изпитни протоколи и обратна връзка с преподавателите при поставяне на задачи, курсови работи и индивидуална подготовка. С въвеждане само на едно потребително име и парола, студентите могат да работят в екип с наличния фонд в библиотеката или да осъществяват онлайн срещи и видео конференции с техни колеги, включително и от чуждестранни унивеситети – партньори.

Колежът по MT&M е създаден през 1991 г. и като частен български колеж с практическа насоченост предлага иновативен, персонализиран подход към обучението на студентите, пише в глобалния сайт на Microsoft. На страницата на компанията се подчертава още, че студентите на висшето училище развиват активно международно сътрудничество и партньорство с университети в Холандия, Португалия и Дания, което повишава престижа на Колежа по MT&M.

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

Mega Communication Ltd.

Mega Communication Ltd.

Адрес:
Пловдив 4023, бул. "Освобождение" №3, офис 336
Телефони:
+359 32 993 215
+359 882 82 91 68