TECH DATA ПРИДОБИВА БИЗНЕСА ЗА ТЕХНОЛОГИЧНИ РЕШЕНИЯ НА AVNET

Дата: 08 Март 2017г.

 Компанията Tech Data Corporation (NASDAQ:TECD) обяви, че е приключила процеса по придобиване на бизнеса за технологични решения (Technology Solutions) от Avnet, Inc. (NYSE:AVT). Тази комбинация създава първокласен ИТ дистрибутор без конкурентен аналог на портфолиото, предлагайки най-разнообразни решения - от дейта центъра до домовете на хората.
"Това е паметен ден в историята на нашата компания и се вълнуваме да посрещнем талантливите ни колеги от Technology Solutions в семейството на Tech Data," каза Боб Дутковски, изпълнителен директор на Tech Data. "Новата ни компания е идеално позиционирана в епицентъра на ИТ екосистемата. С мащаб и обхват, които могат да обслужват динамичните пазари по целия свят, ние даваме на клиентите си достъп до едно цялостно портфолио от ИТ решения и ефективно доставяме продуктите на нашите доставчици до нови клиенти в повече пазари. Общата култура и ценности на нашите организации, както и ангажимента да доставяме клиентско изживяване на световно ниво, ще бъдат в основата на новата Tech Data. Заедно ще бъдем една още по-силна компания, способна да прави повече за нашите партньори. Уверени сме, че придобиването на Technology Solutions създава печеливша комбинация за нашите клиенти, доставчици и акционери, както и за служителите на двете организации."
След придобиването на Technology Solutions Tech Data значително разширява бизнеса си с дистрибуция на решения с добавена стойност, като увеличава възможностите си да помага на партньорите си да внедряват технологии от следващо поколение, същевременно прибавяйки допълнителни умения, подобрявайки отношенията си с доставчици и добавяйки нови типове клиенти. Комбинираната компания ще има по-голямо и по-балансирано географско присъствие, включително присъствие в региона на Азия и Тихоокеания, представляващ нов регион за Tech Data. Компанията има операции в 40 страни, в нея работят 14 000 служители, обслужващи 115 000 клиента в над 100 държави.
Обявени бяха и имената на мениджърите, който ще оглавяват компанията на централно ниво, както и няколко регионални и глобални роли. Директно подчинени на изпълнителния директор Боб Дутковски са:
• Чък Даневиц, изпълнителен вицепрезидент и главен финансов директор;
• Рич Хюм, изпълнителен вицепрезидент и главен оперативен директор;
• Бет Симонети, изпълнителен вицепрезидент и главен директор по човешките ресурси;
• Джон Тонисън, изпълнителен вицепрезидент и главен директор за информационните системи;
• Дейвит Ветер, изпълнителен вицепрезидент и главен директор по юридическите въпроси.
Директно подчинени на главния оперативен директор Рич Хюм са:
• Уилиам Чу, президент „Азиатско-тихоокеански регион“;
• Джайдийп Малхотра, президент „Световни компютърни компоненти“;
• Джо Куаглиа, президент „Северна и Южна Америка“
• Патрик Замит, президент „Европа“;
• Елс Демеестер, корпоративен вицепрезидент „Интеграция“;
• Майкъл Ърбън, корпоративен вицепрезидент „Стратегия, Трансформация и Глобално управление на доставчиците“.
Финансови условия
Общата покупна цена е приблизително 2,6 милиарда щатски долара (с оглед на определени корекции след затварянето на борсите), които са разделени както следва: 2,4 милиарда щатски долара в брой и 2 785 402 акции на Tech Data, което представлява приблизително 7,3% от акциите на Tech Data (след издаване на нови акции ). Tech Data финансира платената в брой сума чрез комбинация от 1,0 милиард долара от неотдавнашно предлагане на публичен дълг и 1,0 милиарда долара от срочни банкови заеми, а останалата част са тегления по други кредитни инструменти и налични пари в брой.
Очаква се сделката значително да увеличи не-GAAP приходите на Tech Data на една акция в първата пълна година. Компанията очаква да постигне годишни икономии на разходи от приблизително 100 милиона щатски долара в рамките на 24 месеца, като еднократните разходи за постигане на тези икономии се очаква да бъдат около 150 милиона щатски долара.
За повече информация относно придобиването, моля, посетете www.techdata.com/tdts.

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

All Channels Communication

All Channels Communication

Адрес:
бул. Сливница 188Б
Телефони:
+359 2 855 80 83