TP-LINK прогнозира над 500% ръст в продажбите на Power Banks

Дата: 16 Март 2016г.

[София – 16 март 2016] TP-LINK – водещ разработчик и доставчик на мрежови решения за дома и малкия и средни бизнес ще заложи на развитието на гамата на мобилните аксесоари и широколентовите маршрутизатори през 2016 г. Лидерът на българския пазар за Wi-Fi устройства разширява гамата си от продукти, чрез въвеждането на нови пет Power Bank устройства, s kapaciter от 2600 mAh до 10.400 mAh.

“Засиленото проникване на смартфони на българския пазар, стартирането на 4G услуги и развитието на широколентов интернет ще бъдат движеща сила за пазара на безжичните устройства и мобилни аксесоари през 2016 г. Българските потребители са добре информирани и запалени по новите технологии, затова и използването на смартфони постоянно нараства. Тази година очакваме разрастване и на пазара за Wi-Fi оборудване и мобилни аксесоари " заяви Ана Чакърова, бизнес мениджър за TP-LINK България.

Що се отнася до Wi-Fi устройствата, от компанията смятат, че тази година българските потребители ще направят преход от 150Mpbs устройства към 300Mbps а потребителите от големите градове ще насочат своите предпочитания към 801.11ac маршрутизаторите, които предоставят по-добри скорости на трансфер и възможности да се работи едновременно в двата честотни обхвата от 2.4GHz и 5GHz и поддържат гигабитови скорости.


Тъй като комуникационните приложения и изращането на имейли са сред най-използваните функции от българските потребители, увеличението на интереса към видео съдържание и разговори ще наложи използването и на широколентови пакети, предлагани от местните интернет доставчици. Друг фактор за засиленият интерес към Wi-Fi устройства и аксесоари е свързано с нарастването на броя потребители, които пазаруват онлайн. През изминалата година повече от 50% от местните интернет потребители са пазарували онлайн.

От TP-LINK очакват, освен интереса към външните батерии и усилватели на сигнала, да се засили и търсенето на продукти и устройства за интелигентни домове, като интелигентни контакти, превключватели и други.

За да подкрепи усилията на доставчиците на интернет услуги в България, TP-LINK залага на местните интернет доставчици за предоставяне на цялостни решения и високоскоростни услуги, а от своя страна предлага Wi-Fi решения и аксесоари за крайните потребители, които да осигурят по-добри скорости и удобство на клиентите.

Засилено присъствие на местния пазар и добри отношения с дистрибутори и доставчици на интернет услуги, ще бъдат ключов елемент и основен фокус за TP-LINK през 2016 г. Тъй като пазарът е силно диверсифициран, а българските потребители тъсят най-доброто съотношение между цена и производителност, въвеждането на най-иновативните Wi-Fi решения и аксесоари ще са в основата на стратегията на компанията да запази ръководната си позиция на българския пазар през 2016 г.

За да утвърди присъствието си на местния Power-Bank пазар, TP-LINK пусна на своята интернет страница www.tp-link-bulgaria.com целенасочена кампания, обединяваща местните партньори АЛТЕХ http://www.altech.bg/; АРДЕС Информационни Технологии http://ardes.bg/, ЖАР Компютри https://www.jarcomputers.com/ ; ЖМТехнологии https://www.jmt.bg/ ; Плесио Компютърс http://www.plesio.bg/

TP-LINK осигурява на своите клиенти постоянна консултанска и техническа поддръжка Можете да се свържете с нашите консултанти на телефонен номер : +4 031 1011290 или като ползвате услугата Live Chat на страницата www.tp-link.ro ; от понеделник до петък, в интервала 10:00h- 19:30h. В извън работно време, потребителите могат да попълнят следния формуляр http://www.tp-link.ro/support/contact или да изпратят имейл на support.ro@tp-link.com

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.