Телелинк: Ключът към бъдещето е в интегрираните ИТ системи

Дата: 21 Април 2016г.

 Телелинк: Ключът към бъдещето е в интегрираните ИТ системи

 

„Умните” градове могат да облекчат градския живот и да допринесат за икономиката

Информационните технолoгии могат да осигурят по-добър и организиран живот на хората. Изграждането на „умни градове” е процес, който се развива в цял свят, като целта му е чрез интегрирани ИТ решения да бъде създадено дигитално гражданство. Това съобщиха от Телелинк по време на конференцията Webit Festival, която се проведе на 19-20 април в „София Тех Парк”. По време на форума за технологии, иновации и инвестиции компанията представи своята визия за развитие на дигитално гражданство.
Най-стратегическият ход, който трябва да се предприеме, за да може обществото да се възползва от напредъка в ИТ сектора, е интеграцията между различните системи. Ключова роля в този процес има и законодателството, което трябва да е в ритъм с модернизацията в градовете, обясни Стефан Малиновски – ръководител „Проекти“ в Телелинк.
Компанията, като водещ системен интегратор в Централна и Източна Европа, с доказан експертен опит в областта на мрежовата инфраструктура, системната интеграция и сигурността и автоматизацията, вече успешно разработи и внедри няколко проекта за интелигентни транспортни системи (ITS) в България. Сред тях са интелигентното управление на светофари, приоритетното пропускане на градския транспорт и др., които всеки ден облекчават трафика в големите градове у нас.
„Развитието на информационните технологии в България не е просто бизнес, а кауза за нашата компания. Ние се стремим да подкрепяме младите предприемачи, да ги стимулираме да се развиват в България. Телелинк насърчава internal entrepreneurship (предприемачеството вътре в компанията) чрез създаване и развиване на иновативни проекти. Освен с интелигентните транспортни системи, надграждаме опита си и в здравния сектор, където внедряваме модерни технологични решения. Нашата мисия – да създадем подходяща среда за обмяна на опит и подходящ бизнес климат между местни и чуждестранни компании, ни води напред всеки ден. Подпомагането на бизнес средата и екосистемата на предприемачество и иновации може да бъде гръбнакът на развитие на новата икономика на нашата страна. Да задържим и дори да върнем таланта в България!”, заяви Любомир Минчев, собственик и основател на Телелинк.
С цел подкрепа на иновативните стартиращи предприемачи г-н Минчев се включи като съучредител на голямата награда от 200 000 евро за старт-ъп бизнес. Тя бе връчена на една от младите компании, представени на Webit Festival в София.

 

Още новини

RSS виж всички

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".