„Телерик“ АД, IBM и Cisco организират втора среща на OpenStack потребителската група в България

Дата: 24 Ноември 2014г.

Водещи експерти в сферата на OpenStack технологиите ще представят най-новите решения с отворен код на 26 ноември в София

София, 24 ноември, 2014 - Втората среща на OpenStack потребителската група в България ще се проведе на 26 ноември от 14:00 ч. в Бетахаус, София. Организатори са водещите технологични компании „Телерик“ АД, IBM и Cisco. Участието в срещата е безплатно, но изисква предварителна регистрация.

Лектори на събитието ще бъдат водещи експерти от България и чужбина. Симеон Стойчев, главен директор „Информационни технологии“ в „Телерик“ АД заедно с Кевин Джаксън, главен архитект в Rackspace (Великобритания), ще дискутират добрите практики в създаването на изключително потребителско преживяване с OpenStack. Матиас Весендорф, инженер-консултант в Cisco (Германия), ще представи на участниците принципите за работа с OpenStack Networking. Хенри Наш, лидер „OpenStack облачни решения“ в IBM (Великобритания), ще демонстрира иновативните решения на IBM в областта.

В програмата на събитието участие ще вземат още Теодор Александров, мениджър „Връзки с клиенти“ в HP, Боян Кроснов, главен директор „Продукти“ в StorPool и Валентин Орешков, съосновател на CloudRunner.IO. Темите на техните лекции ще обхванат последните тенденции в областта на „облачните“ решения с отворен код и примери от световната практика. Срещата ще завърши с отворена дискусия и обмяна на опит и добри практики между всички участници.

Инициативата е насочена към програмисти, потребители и администратори с интерес към „облачните“ технологии с отворен код и фокус върху OpenStack. OpenStack е водеща платформа с отворен код за разработка на решения в „облака“. Над 400 технологични компании и организации в 140 страни допринасят за нейното развитие и популяризация, както и са активна част от световната OpenStack общност.
За повече информация и за регистрация за втората среща на OpenStack потребителската група в България посетете: http://www.meetup.com/OpenStack-Bulgaria/.

За OpenStack®
OpenStack е най-широко разпространената софтуерна платформа с отворен код за разработка на публични и частни решения в „облака“. OpenStack дава възможност на компаниите бързо да предлагат нови продукти на пазара, да добавят функционалности, както и да подобряват вътрешните си системи. Едни от най-големите брандове в света разчитат на OpenStack за управлението на техния бизнес всеки ден.
Инициативата OpenStack е подкрепена от независима фондация и глобална общност от над 16,000 участници, от 400 организации в 140 страни. За повече информация и за да се присъедините към общността на OpenStack посетете: http://www.OpenStack.org.

За „Телерик“ АД
„Телерик” АД помага на своите клиенти да създават красиви приложения за всеки вид устройство. Нашата платформа от край до край обединява водещи инструменти за потребителски интерфейс с услуги в “облака”, за да улесни целия процес на разработване на приложения. Над 130 хил. клиенти в 40 хил. организации разчитат на продуктите на „Телерик” АД, включително 450 от 500-те организации в списъка „Fortune 500®“, както и водещи образователни, държавни и неправителствени институции в 94 страни
„Телерик“ АД е носител на много световни награди и е водещ работодател в България в периода 2007-2013 г.. Компанията е работодател №1 за България за 2013 г., 2012 г., 2010 г. и 2007 г. според годишното проучване на лидера в сферата на човешките ресурси, AonHewitt. „Телерик“ АД организира образователната инициатива „Академията на Телерик“, която предоставя безплатно обучение по програмиране за всички възрасти.
За допълнителна информация: www.telerik.com или в Twitter @telerik.

За IBM
International Business Machines Corporation – IBM, е американска мултинационална корпорация за технологии и консултантски услуги със седалище в Aрмонк, Ню Йорк, САЩ. IBM произвежда и продава компютърен хардуер и софтуер и предлага инфраструктура, хостинг и консултантски услуги в области, вариращи от мейнфрейм компютрите до нанотехнологиите.
Компанията е основана през 1911 г. като Computing Tabulating Recording Company (CTR) чрез сливането на три дружества – The Tabulating Machine Company, The International Time Recording Company и The Computing Scale Company. През 1924 г. CTR приема името International Business Machines, определено първоначално за дъщерното дружество на CTR в Канада, а по-късно – за това в Южна Америка. Заради корпоративната идентичност на компанията се появява псевдонимът й „Big Blue”.
През 2012 г. списание Fortune класира IBM за компания номер 1 за лидери (сп. Fortune), номер 1 за зелена компания в световен мащаб (сп. Newsweek), номер 2 за най-добра световна марка (Interbrand), номер 2 за най-уважавана компания (Barron), номер 5 за най-уважавана фирма (сп. Fortune).
За Cisco

Сиско (NASDAQ:CSCO) е глобален лидер в областта на телекомуникациите, системи за пренос и управление на глас и видео и сървърни архитектури. Визията на компанията е насочена в преобразяване на начина, по който хора и организации се свързват, комуникират и сътрудничат. Основана през 1984 г. от двама компютърни учени от Станфордския университет в Калифорния, Сиско е пионер в изграждането на Internet Protocol (IP) базирани системни решения, които променят Интернет и го превръщат в най-голямата иновация на съвременния свят.
Повече за Сиско Системс можете да намерите на http://www.cisco.com/about. 

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.