Ученици и студенти създадоха стратегическа игра в първия кръг на конкурса по програмиране на PC Magazine и Telerik

Дата: 14 Февруари 2012г.

Възпитаници на Академията на Телерик за софтуерни инженери - Антон Богданов и Станислава Богданова са победителите от първият кръг от състезанието на PC Magazine и Telerik. Второто място спечели отбора на учениците Марио Стоилов и Ивайло Кирилов. Лазар Сестримски, Георги Билюков и Танер Мехмед се наредиха на трето място в класирането. Техният отбор получи максимален резултат на алгоритмичната част от заданието, но не успя да пребори останалите заради пропуски в интерфейса на играта.

Участниците в новия сезон на конкурса имаха на разположение един месец, за да се справят с нелеката задача да реализират едновременно визуализацията на играта и да наподобят стъпките на играчите. Шампионите от конкурса ще получат специални награди от организаторите на турнира.

 

Конкурсът по програмиране на PC Magazine и Telerik стартира през декември с изцяло нов регламент, който позволява участието както на индивидуални състезатели, така и на отбори до трима човека. Турнирът се превърна в първото по рода си състезание у нас, което съчетава алгоритмичното мислене и приложното програмиране.

Конкурсът по програмиране се състои от 6 неприсъствени (задочни) кръга и един финален – присъствен. Участието в първите шест кръга, които се провеждат в периода декември – май, става онлайн. Във всяка част от състезанието се избира победител, който получава награди от организаторите. Двадесетте участника или екипа, които са се представили най-добре по време на отделните етапи от конкурса по програмиране отиват на финал. Финалът изисква отлични резултати в общото класиране, както и задължително присъствие през месец юли.

Третият кръг от конкурса на тема: „свобода на комуникацията“ ще започне в края на месец февруари. Всички ученици, студенти и начинаещи програмисти могат да участват в предстоящия кръг, дори и да не са се състезавали до сега. Повече информация за състезанието можете да намерите от страницата на конкурса по програмиране на PC Magazine и Telerik.

Повече информация за конкурса можете да намерите в: http://academy.telerik.com
 

 

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

Telerik Academy

Telerik Academy

Адрес:
гр. София, бул. "Ал. Малинов" 33