Ултрапортативният ноутбук X102BA на ASUS с 10,1-инчов мултитъч дисплей предлага усъвършенствана сензорна технология за работа и забавление

Дата: 12 Септември 2013г.

ASUS обяви X102BA – компактен и лек ултрапортативен лаптоп с 10,1-инчов дисплей с резолюция 1366 х 768 и 10-точков мултитъч за лесно и интуитивно управление на Windows 8. Ноутбукът X102BA използва последното поколение процесори APU на AMD A и се предлага с инсталиран Microsoft Office Home & Student 2013 за по-висока продуктивност.
ASUS X102BA разполага с усъвършенствана сензорна технология, която надминава стандартите, наложени от Microsoft за работа с Windows 8. Сензорният дисплей на ноутбука разпознава контакт с екрана дори когато докоснатата повърхност е с диаметър едва 5 мм при препоръчителен от Microsoft диаметър 9 мм. По този начин XB102BA предлага по-точна работа с прецизни приложения като например тези за чертане и рисуване. Моделът разполага също така с голям тъчпад, който разпознава жестове, както и с удобна клавиатура за лесно писане.

Създаден за работа и забавление
ASUS X102BA използва двуядрен процесор AMD A4-1200 1GHz и видео карта Radeon™ HD 8180, чрез които предлага добър баланс между висока производителност и ниска консумация на електроенергия. Устройството е снабдено с технологията ASUS Super Hybrid Engine II, която осигурява включването на компютъра от режим на готовност (sleep mode) само за 2 секунди. Тя също позволява на потребителите да оставят за повече от две седмици ноутбука си в режим standby, без опасност да изгубят своята информация – системата автоматично записва данните, когато зарядът на батерията падне под 5%.
Аудио технологията ASUS SonicMaster възпроизвежда изключително реалистичен звук, докато технологията ASUS Splendid с четири режима на настройка осигурява ярки и живи цветове. Ноутбукът X102BA е снабден и с USB 3.0 порт, 802.11n Wi-Fi и Bluetooth 4.0. Освен това моделът идва с предварително инсталиран пакет Microsoft Office Home & Student 2013, който предлага пълните версии на Word, Excel, PowerPoint и OneNote.
###
Повече за ASUS
ASUS е водеща компания, която се нарежда в Топ 3 на световните лидери в продажбите на потребителски ноутбуци и е най-награждаваният производител на дънни платки в света. ASUS създава и произвежда продукти, които по най-добрия начин удовлетворяват нуждите както на съвременния потребител, така и на модерните домакинства и офиси. Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, таблети, сървъри, мултимедийни и безжични устройства, мрежови устройства и смартфони. Водена от иновациите и посветена на качеството, компанията е носител на 4168 награди през 2012 г., а благодарение на Eee PC™ е световнопризнат лидер в революционното развитие на компютърната индустрия. Компанията е работодател на над 12500 служители в света и разполага с инженерен екип от 3800 доказани специалисти. Приходите на ASUS за 2012 г. са близо 14 млрд. щатски долара.

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.