Успешен проект за ОПТИМ-АЛ в рамките на Седма рамкова програма на ЕС

Дата: 17 Февруари 2014г.

В края на февруари тази година приключва проекта ACEM-Rail (Automated and cost effective maintenance for Railway), финансиран по Седма рамкова програма на ЕС. Българската фирма ОПТИМ-АЛ беше включена в консорциум на компании и организации от 5 страни, чиято работа започна през декември 2010 г. с финансиране на стойност 3,8 млн. евро. Проектът е фокусиран върху автоматизация и оптимизация на поддръжката на железния път и съпътстващите го инфраструктурни компоненти. Целта е намаляване на разходите по поддръжката, намаляване на зависимостите между поддръжката и превозните процеси, подобряване на качеството, безопасността и надеждността на услугите, както и увеличаване на времето за използване на железния път.

ОПТИМ-АЛ отбеляза успешно своето участие, което се състоеше в реализацията на мобилно компютърно приложение за автоматизиране на полевите операции и офис приложение за управление и мониторинг на процесите по поддръжка, както и участие в разработването на комплексна система за управление на корпоративните активи.

Резултатите от работата на консорциума бяха успешно демонстрирани на специални полигони в Германия и Израел, и в реални работни условия в Италия. 

Още новини

RSS виж всички

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".