ВОДЕЩАТА ИТ КОМПАНИЯ LUXOFT ОТКРИВА СВОЕ ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО В БЪЛГАРИЯ

Дата: 15 Февруари 2014г.

В краткосрочен план българският център за разработка ще предоставя услуги и решения за клиенти от сферата на финансовите услуги, като след време ще разшири дейността си. Новият офис трябва да стартира работа от 1 март 2014 г. Планира се в рамките на следващите 2 години броят на неговите служители да достигне 400 души.

Според представителите на Luxoft София вече се е доказала като надеждна ИТ дестинация. Предимства на българската столица според Luxoft са: изключителният брой от над 30 000 висококвалифицирани ИТ специалисти, растящ всяка година с още 3000, завършили университетите в България, привлекателният данъчен режим, стабилната инфраструктура, комуникативното географско разположение, европейското законодателството и сигурната бизнес среда.

Комбинацията от всички тези фактори ще повиши стойността на компанията, ще увеличи качеството на нейните услуги в сферата на ИТ технологиите и разработката на софтуер в световен мащаб, както и ще подпомогне разширяването на мрежата от високотехнологични центрове на компанията в Централна и Източна Европа.

"Според прогнозите, търсенето на инженерни услуги в сферата на високите технологии и домейн експертизата плавно се увеличава. Ето защо ние решихме да засилим присъствието си в Централна и Източна Европа като ключови региони в рамките на стратегията ни за развитие като глобален доставчик на високотехнологични услуги", заяви вицепрезидентът на Luxoft за Източна Европа Дмитрий Кушнир и допълни: "Проведохме задълбочен анализ във връзка с това разширяване. Оказа се, че от изключителен интерес за нашите клиенти е да осигуряваме нови територии за развитие, на близки географски места, като допълваме съществуващата ни екосистема от центрове за разработки. Ние вярваме, че България е един отличен избор, и в частност София, защото вие притежавате изобилие от таланти в сферата на технологиите."

В момента Luxoft оперира в 13 страни по света, а новият център в София ще бъде 20-тото му подразделение. Освен в Русия, компанията има офиси в Киев, Букурещ, Лондон, Франкфурт, Ню Йорк, Хо Ши Мин и други градове по света.  

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

myPR

myPR

Адрес:
София
Телефони:
089 752 8090