За първи път България ще вземе участие в инициативата Global Game Jam

Дата: 06 Ноември 2013г.

BBC news нарича събитието “глобален феномен”.

В същността си, то е 48-часов маратон, който цели да обедини гейм ентусиасти по целия свят около една обща идея. Sofia Game Jam е страхотна възможност за гейм дизайнери, програмисти, звукови дизайнери, графични артисти или просто хора, които се интересуват от видео игри, да се съберат и заедно да сътворят игра в рамките на 48 часа. Ей така, заради предизвикателството!

Sofia Game Jam започва в петък, 24.01.2014 в 12:00 часа в Бетахаус - домакините на събитието, и завършва в неделя, 26.01.2014 в 20:00 часа, отново там, с презентации на игрите и гласуване за победител.

Участниците са микс от доброволци, студенти и гейм ентусиасти, и събитието предоставя, преди всичко, поле за среща с хора от гейм индустрията, обмен на идеи, също така и достъп до младите таланти на България. Събитието е спонсорирано от Юбисофт България, Imperia Online, Gameloft и Unity Software; а PlayStation и Monster са подготвили изненади за всички.

Повече информация за събитието и програмата можете да научите на страницата на Sofia Game Jam: sofiagamejam.com

Записванията за участие стартират на 1ви ноември: http://sofiagamejam.com/reg.html

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.